HOROR U POŽAREVCU: Besan pas iskasapio devojčicu
Foto: Zorana Jevtić

Roditelji devojčice koju je napao staford

HOROR U POŽAREVCU: Besan pas iskasapio devojčicu

Crna Hronika -
Nataša Miletić iz Požarevca kaže da je životinja zarila kandžu milimetar od desnog oka njenog četvorogodišnjeg deteta

POŽAREVAC - Pas je iznenada skočio na moju Unu kad je krenula da ga pomazi. Maltene celo lice joj je strpao u čeljusti, a kandžu od šape joj je zario na milimetar od desnog oka! Pocepao joj je usne i povredio nosić! Lekar mi je rekao da je dete imalo veliku sreću jer je mogla da ostane bez oka!Ovo je juče za Kurir rekla Nataša Miletić, majka četvorogodišnje Une, koju je u subotu napao pas rase staford dok se ljuljala u parku u Ulici Moše Pijade u Požarevcu.

ILUSTRACIJA
ILUSTRACIJA

Pas bez korpe i povocaNataša kaže da je u subotu oko devet uveče sa šestomesečnim sinom i Unom otišla do prodavnice, ali da je devojčica htela da se malo igra u parkiću.- Rekla mi je da bi htela da se ljulja, pa sam je stavila na ljuljašku ispred naše zgrade. Bebu sam uzela u naručje i sela na ljuljašku pored nje. Tad se pojavila neka devojka, koja je htela da se poigra s bebom. Dok smo mi ćaskale naišao je njen prijatelj sa stafordom - prepričava dramu uplakana Nataša.Kako kaže, pas nije imao korpu, a mladić ga je, umesto na povocu, držao samo za ogrlicu.Mogao i na bebu da skoči- Mladić je s psom prišao na metar od mene i dece. Odmah sam ga pitala da li je staford dresiran i da li se ranije igrao s decom. Uveravao me je da je kuče pitomo i da se savršeno slaže s bebom njegovog brata. Objasnio mi je da ta beba bez problema mazi psa i da ga vuče za uši, a da on nikad nije pokazao netrpeljivost niti želju da ujede - priča Nataša.Ona kaže da je tad pomazila psa, koji nije reagovao, ali kad je mala Una pružila ruku da ga pomazi, skočio je na nju.- To se desilo u deliću sekunde! Ljuljajući se, Una je pružila rukicu ka psu, a on je prednjim šapama skočio na nju. Zgrabio ju je za lice, a krv je počela da lipti. Vlasnik ga je cimnuo i on je pustio moju ćerku. Krv je bila svuda oko nas. Ljuljaške, moja majica, dečja kolica, sve je to bilo krvavo. Nisam smela ni da pogledam Unu jer nisam znala da li joj je pas odgrizao deo lica - tresući se prepričava Nataša.Ona dodaje da ne sme ni da pomisli šta bi bilo da je pas nasrnuo na nju i bebu.- Ne bih mogla da se odbranim od njega, posledice bi bile mnogo gore! Želim da tužim tog dečka, neću dozvoliti da prođe nekažnjeno - kaže majka devojčice.

Preživeli traumu... Nataša sa ćerkom Unom
Preživeli traumu... Nataša sa ćerkom Unom

Otac očajanVLASNIK PSA POBEGAOVlada Miletić, Unin tata, kaže da je saznao ime i prezime mladića čiji je pas napao Unu i da je dao podatke policiji, ali da oni već tri dana ne uspevaju da dođu do njega.- Ne znam šta bih uradio tom dečku kad bih ga video! Želim da ga tužim jer neću da dozvolim da prođe nekažnjeno - kaže Miletić.Iz požarevačke policije kažu da rade na identifikaciji i pronalasku vlasnika staforda, protiv kog će najverovatnije biti podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti.

PoslediceOSTAĆE JOJ OŽILJCINataša Miletić kaže da je njena ćerka doživela veliki stres i šok.- Ona obožava životinje i nikad ih se nije plašila. Jaše konje i igra se sa psima od rođenja i zbog toga je htela da pomazi i ovog staforda. Sad se potpuno povukla u sebe, ima i bolove. Lekar mi je rekao da će joj najverovatnije ostati ožiljci... Žao mi je da je gledam tužnu i tihu jer je moja Una uvek bila vesela i nasmejana - očajna je majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track