KAD SAN POSTANE JAVA: Zvezda u Evroligi!

RADNIČKI PAO POSLE DRAME

KAD SAN POSTANE JAVA: Zvezda u Evroligi!

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde nakon 13 godina obezbedili su plasman u najjače evropsko takmičenje
1 / 4

LAKTAŠI - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale regionalne ABA lige!

Oni su u prvom polufinalnom meču nakon velike drame savladali ekipu kragujevačkog Radničkog rezultatom 79:78 i tako nakon 13 godina pauze obezbedili plasman u Evroligu.

U dramatičnom meču, punom preokreta, pobedu je odneo tim koji je na kraju imao više sreće. Izabranici trenera Radonjića su u uzbudljivoj završnici bukvalno iščupali pobedu, zahvaljujući promašajima Terika Vajta sa linije penala, dok je na drugoj strani polovično precizan bio Vuk Radivojević.Priliku da Radničkom donese trijumf u poslednjem napadu imao je Stiven Marković, ali nije bio uspešan.Imao je Radnički dva minuta pre kraja velikih sedam poena prednosti (78:71), ali je Zvezda jakom igrom u odbrani zaustavila rivala i došla do neizvesnog finiša.

Najzaslužniji za veliki trijumf Zvezde bio je fenomenalni Raško Katić koji je utakmicu završio sa 22 poena, Savović je postigao 18 poena uz 11 uhvaćenih lopti. U ekipi Radničkog blistao je Aleksandar Ćapin koji je bio najbolji strelac na meču sa 25 postignutih poena.

U drugom polufinalnom duelu sastaju se domaćin turnira, ekipa Igokee i beogradski Partizan. Taj meč je na programu od 21 čas.Finale se igra u subotu od 20.30h.

http://www.youtube.com/watch?v=VjRbXhBvwc0

TOK MEČA:

I četvrtina

Zvezda je bolje otvorila meč. Sa linije slobodih bacanja Raško Katić je upisao prve poene za svoj tim, a već u narednom napadu Nelson je pogodio iz tranzicije za 4:0.Usledile su dve promašene trojke Borisa Savovića, što kažnjavaju Amerikanci iz redova Radničkog (6:6). Radnički je trojkom Krstovića došao do serije 7:0 i prve prednosti na meču 9:6.

Zvezda je nastavila da promašuje, što Radnički maksimalno koristi. Tariko Vajt pogađa uz faul i nastavlja seriju kragujevčana, pa je Radonjić bio primoran da zatraži tajm-aut (11:6).

Boris Savović trojkom prekida seriju Radničkog, međutim, odmah je uzvratio istom merom sjajni Teriko Vajt (15:9).

Mini serijom crveno-beli samnjuju prednost Kragujevčana na 15:14, ali nakon toga usledila je nova serija ekipe Miroslava Nikolića. Zakucavanjima Krstovića i Vajta, a zatim Trojkama Ćapina i Mijatovića, Radnički dolazi do sedam poena prednosti 25:18.

Na krilima odličnog šuta (četiri ubačene trojke) Kragujevčani odlaze na prvi odmor sa sedam poena prednosti (27:20).

II četvrtina

Nastavlja Radnički da teroriše koš Zvede i u drugoj deonici. Danilo Mijatović pogađa dve vezane trojke i donosi Radničkom dvocifrenu prednost (33:21).

Košarkaši Zvezde nisu imali rešenje za odličnu kombinovanu odbranu ekipe trenera Nikolića. Potpuno je neutralisan i bezidejan bio napad crveno-belih.

Gotovo pet minuta igre trebalo je Zvezdi da postigne prvi koš iz igre u drugoj četvrtini. Lazić je iz tranzicije pogodio trojku i primorao Miroslava Nikolića da zatraži tajm-aut (35:28).

Zvezda nastavlja seriju. Lazić ponovo pogađa za tri, a odmah nakon toga Katić je bio precizan sa linije slobodnih bacanja, pa se prednost Radničkog u potpunosti istopila (35:32). Usledili su poeni Nelsona, a zatim nova trojka Borisa Savovića za veliki preokret crveno-belih (37:35).

U završnici prvog poluvremena pao je ritam igre, pa Zvezda na poluvreme odlazi sa minimalnom prednošću (41:40). Najefikasniji u Zvezdi bili su Savović sa 9 i Raško Katić sa 8 postignutih poena. U ekipi Radničkog odličan je bio Teriko Vajt (10 poena), dok je Danilo Mijatović ubacio 9 (tri trojke).

III četvrtina

Bojan Krstović novom trojkom otvara drugo poluvreme. Radnički je tako vratio prednost ali samo na kratko. Usledili su poeni Majka Skota, a zatim nova trojka Borisa Savovića za prednost zvezde 46:43. Poenima Rakočevića i Katića Zvezda dolazi do najveće prednosti na ovom meču (56:47).

Činilo se da crveno-beli polako preuzimaju kontrolu nad utakmicom, ali usledila je serija fenomenalnog Aleksandra Ćapina. Plejmejker Radničkog je postigao sedam poena u nizu i tako vratio svoj tim u igru.

Zahvaljujući raspoloženoj centarskoj liniji, Crvena zvezda je uspela da zaustavi neugodan nalet Kragujevčana. Treća deonica je završena minimalnom prednošću Zvezde 62:60, pa će odluka pasti u poslednjih deset minuta igre.

IV četvrtina

Na startu poslednje deonice Zvezda pravi novu seriju. Nako poena Vuka Radivojevića uz dodatno slobodno bacanje, crveno-beli ponovo dolaze do maksimalnih devet poena prednosti (69:60). Imali su crveno-beli odličnu priliku da dođu do dvocifrene prednosti, međutim, Radivojević se nije proslavio, što je odmah kaznio trojkom Stiven Marković i tako prekinuo nalet Zvezde (69:64).

Emening je sa penala samnjio zaostatak svoje ekipe na samo tri poena, ali dominaciji ispod koša Zvezda uspeva da poentira i dođe do +5 (71:66).

Usledila je nova neverovatna serija Kragujevčana, nanizali su izabranici Miroslava Nikolića čak 12 poena i došli do potpunog preokreta 78:71. Zahvaljujući pre svega čvrstoj odbrani, Zvezda uspeva u samom finišu da izjednači rezultat. Teriko Vajt je na 13. sekundi do kraja imao dva slobodna bacanja, međutim oba puta je bio neprecizan. Kragujevčani su odmah pravili faul, pa je Radivojević otišao na liniju za penale Prvi put je bio neprecizan, ali je drugi put pogodio. Radnički je imao šut za veliki trijumf, ali na njihovu žalost Marković nije bio precizan (79:78).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track