Lekcija života vranjske profesorke

Komentar dana!

Lekcija života vranjske profesorke

Komentar dana -

Slika kruži društvenim mrežama. Na slici je lepa plavuša. Njene grudi su obnažene, a ona se izazovno oblizuje. Ništa novo, rekla bi većina ljudi. Takvih slika ima i previše na internetu.

Ali na slici je Suzana Alar (47), profesorka muzičke umetnosti u četiri škole u Vranju. I fotografiju znatiželjno razgledaju i razmenjuju između sebe njeni učenici. Kako i ne bi, dobili su neočekivanu lekciju života.Od kada je izbio ovaj skandal, mnogi su stali u odbranu razgolićene profesorke muzičkog. Te u pitanju je foto-montaža, te ona je majka dvoje dece, te udovica heroja, te svako ima pravo na privatnost. Istina.

Ali je takođe istina da su nastavnici tu ne samo da nauče našu decu pravopisu, sabiranju i oduzimanju ili u ovom slučaju notama - oni su tu da nauče našu decu životu. I baš zato treba da vode računa o ponašanju u svakom trenutku!

Osoba kojoj prepuštaju decu da ih edukuje dok mukotrpno zarađuju za hleb ne sme da im šalje podsvesne poruke da je dobro slikati se golih grudi i pućiti se u čamcu u njivi u društvu učenika!

Takvo ponašanje prosvetnih radnika za mene je neprihvatljivo, nepromišljeno i nadasve bezobzirno. Bezobzirno prema svim đacima kojima nastavnici treba da budu uzor i koji će više naučiti iz njihovih postupaka nego iz zvaničnih lekcija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track