Brisel - prestonica EU ili Islamske države?

Komentar dana!

Brisel - prestonica EU ili Islamske države?

Komentar dana -

Brisel je preko noći od evropske prestonice demokratije postao sedište radikalnih islamista iz kojeg je organizovan teroristički napad na Pariz.

Neverne Tome reći će da je to slučajnost i da ne nosi simboliku. Slučajnost je, po njima, to što je ceo krvavi masakr u Gradu svetlosti planiran upravo u sedištu svih evropskih institucija.Kako je moguće da su na samo pet kilometara od zgrade u kojoj se kreira politička agenda Evropske unije radikalni islamisti - pritom ne „uvezeni“ s Bliskog istoka, već domaći, oni koji su rasli u skladu sa zapadnim vrednostima, spremni da zarad ISIS i kalifata izvrše do sada nezabeležene terorističke napade na Starom kontinentu.

Zapadni lideri se ovih dana utrkuju osuđujući masakr na ulicama Pariza, objavljujući rat protiv terorizma. Čini se da nemaju odgovor na to kako smo uopšte došli u situaciju da 20-godišnji Belgijanac muslimanskog porekla s licem bebe postane bombaš-samoubica.

Kako smo došli do toga da na hiljade muslimana iz tople, ušuškane Evrope odlazi u Siriju i Irak da bi postali teroristi ISIS. Kako je moguće da se kasapin Džihad Džon rodio u Engleskoj, a ne u tamo nekom Iraku, Siriji, Avganistanu... Na ovo pitanje, nažalost, niko ne zna odgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track