MUNDIJAL UŽIVO, 11. DAN: Englezi završili posao! Goleada u Jekaterinburgu, Falkao poslao Poljake kući
Foto: Reurters

Kurir u RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 11. DAN: Englezi završili posao! Goleada u Jekaterinburgu, Falkao poslao Poljake kući

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dobro došli na Kurir sport!

23:22 - Pekerman: Bili smo kao jedan

Selektor Kolumbije Hoze Pekerman rekao je danas da je jedinstvo fudbalera te reprezentacije dovela do toga da ekipa bude u dobroj poziciji na Svetskom prvenstvu.

"Igrali smo pod pritiskom da moramo da pobedimo. Nije bilo prostora za greške. Bili smo kao jedan. Sada smo u dobroj poziciji na ovom prvenstvu", rekao je Pekerman posle utakmice sa Poljskom.

Kolumbija je pobedila Poljsku sa 3:0 i u poslednjem kolu protiv Senegala će imati priliku da obezbedi plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

"Moramo da shvatimo šta je fudbal, šta su takmičenja. Jednostavno da zaboravimo kakve predrasude imamo. Moji igrači su samokritični, ambiciozni su", kazao je selektor kolumbijskog tima.

Posebno pohvalno je govorio o strelcu prvog gola Radamelu Falkau.

"Falkao je simbol nacionalnog tima, simbol kolubijskog fudbala. Uvek se nadamo da će dati gol, a on je sposoban za tako nešto. Njegov gol je bio ekstremno važan, ne samo zbog utakmice sa Poljskom, već i one naredne", kazao je Pekerman.

22:40 - Selektor Poljske: Dali smo sve od sebe

Selektor fudbalera Poljske Adam Navalka rekao je danas da su reprezentativci te zemlje dali sve od sebe protiv Kolumbije i da moraju da prihvate poraz od boljeg rivala.

"Mislim da su naši fudbaleri zaista igrali najbolje što mogu do samog kraja utakmice, ali smo izgubili od veoma jakog tima i to je ono što moramo da prihvatimo", rekao je Navalka posle utakmice u Kazanju.

Poljska je poražena od Kolumbije sa 3:0 i kolo pre kraja grupne faze ostala je bez šanse za plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Utakmica je bila prilično izjednačena do trenutka kada smo primili prvi gol, po mom mišljenju. Posle toga smo promenili sistem i igrali ofanzivnije. Mnogo mi je žao i tužan sam zbog poraza. Sutra je novi dan", kazao je Navalka.

Poljska će se u poslednjem kolu Grupe H svetskog šampionata sastati sa Japanom.

22:00 - POLJACI NALETELI NA MINU: Kolumbija trojkom krenula ka osmini finala, a umalo da ostane bez golmana

20:22 - BRAZILCI SAMBOM NAJAVILI DUEL SA SRBIJOM: Čuveni ples zaludeo navijače u Rusiji

19:45 - OPET KAŽNJAVAJU SRBE: FIFA pokrenula postupak protiv Kokeze!

19:23 - Senegalci žale, ni Japanci nisu zadovoljni bodom

Selektor fudbalera Senegala Aliu Sise rekao je danas da žali zbog toga što njegova ekipa danas nije pobedila Japan na Svetskom prvenstvu.

"Naravno da žalimo. Moramo da priznamo da Senegal nije igrao dobro u poredjenju sa prvom utakmicom sa Poljskom. Japan je bio bolji tim, to moram da priznam", rekao je Sise posle utakmice u Jekaterinburgu.

Senegal i Japan su igrali nerešeno 2:2 i imaju po četiri boda nakon dva kola Grupe H svetskog šampionata u Rusiji.

Sise je kazao da ga brine način na koji je njegov tim dva puta primao gol.

"Japan je igrao kako smo očekivali, oni su tehnički veoma dobri, kvalitetni. Pritiskali smo im i grešili su, ali kad god smo im dali malo prostora, postajalo je teško za nas. Sada se nadamo da ćemo dati sve od sebe u poslednjem kolu", kazao je Sise.

Selektor Japana Akira Nišino rekao je da je utakmica bila teška, baš kao što se i očekivalo.

"Znali smo da Senegal nije tim koji se lako pobedjuje. Dobro je što smo ostajali mirni kada smo primali golove i pozitivno je to što smo oba puta uspeli da se vratimo", rekao je Nišino.

On je dodao da su izmene dobro funkcionisale i da su bile pravljene u pravo vreme.

"Igrači su bili samouvereni i pozitivni i mislio sam da ćemo pobediti. Zaista smo to želeli, ali Senegal je veoma jak tim i nadam se da će nas ovaj rezultat odvesti tamo gde želimo da budemo", kazao je Nišino.

18:46 - NOVA GOLEADA NA MUNDIJALU: Senegal dva puta vodio, Japanci preko veterana izjednačili

16:23 - Selektor Engleske: Nisam naročito zadovoljan

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da nije naročito zadovoljan igrom njegove ekipe u današnjoj utakmici protiv Paname i pobede od 6:1 na Svetskom prvenstvu.

"Nisam naročito zadovoljan, nije mi se dopao početak utakmice i nije mi se dopao gol na kraju, ali mislim da su neki delovi izmedju toga bili dobri. Veoma sam kritičan, ali mislim da smo bili malo zabrinuti na startu. Igrali smo zaista dobro 35-40 minuta, ali je posle toga u drugom poluvremenu bilo teže", rekao je Sautgejt, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Engleska je danas pobedila Panamu sa 6:1 i plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva. Englezi su u prvom poluvremenu postigli pet golova, a u drugom delu igre su usporili pa su dozvolili Panami da postigne gol, svoj prvi u istoriji na Mundijalu.

Engleska i Belgija su izjednačene na prva dva mesta na tabeli, uz istu gol razliku, uoči medjusobnog duela u četvrtak, za prvo mesto.

"Kod 5:0 smo pričali da je važno da postignemo još jedan gol kako bismo bili prvi na tabeli i zbog toga smo razočarani zbog primljenog gola na kraju. Ali svim ekipama je isto u završnici. Drago mi je što smo bili dobri i koliko su igrači uživali u fudbalu, siguran sam da su svi uživali koji su gledali", naveo je selektor.

On je rekao da je važno da ekipa ima samopouzdanja, kako bi bila efikasna, kao i da mu je drago što su njegovi igrači bili opasni iz prekida.

"Želimo da zadržimo ovakvu situaciju, moramo da mislimo na tim koji će igrati protiv Belgije, pošto je to prilika za igrače kojima treba minutaža, ali mi želimo i da zadržimo niz pobeda. To je lepa odluka za selektora", naveo je Sautgejt.

15:55 - HET-TRIK HARIJA KEJNA! ENGLEZI RAZMONTIRALI PANAMU ZA OSMINU FINALA! Panamci postigli prvi gol u istoriji svetskih prvenstava

15.18 - Ruski selektor ne menja sastav za utakmicu sa Urugvajem Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov izjavio je danas da neće menjati sastav za utakmicu protiv Urugvaja, iako će se njegova ekipa u tom duelu boriti za prvo mesto u Grupi A, uoči plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva. "Nema razloga da nešto menjamo za sutrašnju utakmicu, osim ako nam lekarski tim ne kaže drugačije. Meč protiv Urugvaja pripremili smo na isti način kao i za prethodne mečeve, čak iako smo se plasirali u drugu fazu", rekao je Čerčesov. Fudbaleri Rusije igraju u ponedeljak od 16 časova u Samari protiv Urugvaja utakmicu trećeg kola Grupe A, za prvo mesto u grupi. Obe ekipe su prošle dalje, a Egipat i Saudijska Arabija će završiti takmičenje posle te utakmice. U ruskom timu neće biti napadača Alana Dzagojeva, koji je u prvoj utakmici na turniru protiv Saudijske Arabije povredio butinu i nije ni doputovao u Samaru. "On je juče trenirao, nećemo ništa na silu, moramo da ga poštedimo. Tužni smo što smo izgubili igrača kakav je Alan, ali spremni smo za turnir i uzeli smo u obzir da će biti povreda", naveo je ruski selektor.

Ekipe iz Grupe A ukrstiće se u osmini finala sa ekipama iz Grupe B u kojoj su Španija, Portugal, Iran i Maroko. Španija i Portugal imaju po četiri boda, Iran ima tri, a Maroko je bez bodova. U ponedeljak od 20 časova igraju Iran-Portugal i Španija-Maroko. "Ne biramo protivnika u osmini finala, ne kalkulišemo, to nikada nismo radili. Nemamo izbora, oni će svakako igrati posle nas. Dve ekipe, fudbalski bogovi će odlučiti", rekao je Čerčesov. On je ocenio da je njegova ekipa napredovala. "Rusija je ekipa koja je najviše proputovala na Svetskom prvenstvu, ali ako niste primetili ništa drugo nego naše predjene kilometere, onda smo nešto propustili. Promenili smo neke stvari posle Kupa konfederacija, gde se naš tim fizički pripremio, a tu je i motivacija igrača, koji žele da zasijaju na Mundijalu u svojoj kući, uz podršku publike", naveo je Čerčesov.

Stanislav Čerčesov
Stanislav Čerčesov foto: reuters

15.00 - Švedski igrač Durmaz žrtva rasističkih uvreda posle utakmice s Nemačkom Švedski fudbaler Džimi Durmaz bio je žrtva serije rasističkih uvreda i pretnje smrću na društvenim mrežama posle greške pred kraj utakmice Švedska-Nemačka na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Nekoliko hiljada poruka mržnje pojavile su se na kraju utakmice održane juče, posebno na profilu Instagrama igrača od 29 godine, rodjenog u Švedskoj čiji su roditelji asirskog porekla iz Turske emigrirali u Švedsku. "Nema ničega ružnog da se kaže za Džimija. Ljudi ne mogu da zamere jednom igraču. Pobedjuje ekipa i gubi ekipa", rekao je igrač Albin Ekdal. Drugi igrač Džon Gideti je rekao da se Durmaz borio sve vreme, dodajući da jednostavno nije imao sreće i da je "potpuno idiotski da mu se upućuje toliko izliva mržnje zbog toga". "Uvek je bilo mržnje na društvenim mrežama.... Ponosan sam što predstavljam svoju zemlju", rekao je Durmaz, igrač sredine terena, reagujući na uvrede. Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je sinoć u Sočiju selekciju Švedske sa 2:1, u utakmici drugog kola Grupe F Svetskog prvenstva.

Džimi Durmaz
Džimi Durmazfoto: EPA/MOHAMED MESSARA

14:48 - Lovren: Modrić zaslužuje više pažnje Hrvatski fudbaler Dejan Lovren rekao je da bi njegov saigrač Luka Modrić bio jedan od kandidata za najboljeg igrača sveta da igra za neku od vodećih svetskih reprezentacija. Modrić je za sada jedan od najboljih igrača Mundijala u Rusiji, bio je strelac u obe pobede u grupi, protiv Nigerije i Argentine, i pomogao je Hrvatskoj da se plasira u osminu finala, kolo pre završetka grupne faze. "Modrić bi sada verovatno dobijao više pažnje da je nemački ili španski fudbaler. Možda bi čak osvojio i Zlatnu loptu", rekao je Lovren. "Zato što smo manja zemlja, Modrić dobija manje pažnje nego što zaslužuje", dodao je fudbaler Liverpula. Hrvatska će u utorak u trećem kolu Grupe D igrati protiv Islanda od 20 časova, a u isto vreme počinje duel Argentine i Nigerije. Hrvatska je prva na tabeli sa šest bodova, Nigerija ima tri, a Island i Argentina po bod.

14:29 - Grizman: Biću sve bolji na SP Francuski fudbalski reprezentativac Antoan Grizman rekao je da je uveren da će se na Svetskom prvenstvu u Rusiji vratiti u dobru formu. Grizman je iznudio i iskoristio penal u utakmici protiv Australije i pobedi od 2:1, ali osim toga nije ulazio u šanse, pa ga je selektor Didije Dešan izveo iz igre 20 minuta pre kraja. Posle loše igre u meču protiv Perua (1:0), ; Grizman je zamenjen u 80. minutu. Najbolji strelac Evropskog prvenstva 2016. godine rekao je da može da ponovi igru sa tog turnira u Francuskoj. "Biću sve bolji. Isto je bilo i na Evropskom prvenstvu. Tek posle druge faze sam počeo da igram zaista dobro", rekao je Grizman za francusku emisiju Telefut. Njegov saigrač Pol Pogba pohvalio ga je i rekao da obavlja ogroman posao na terenu, pošto se u utakmici protiv Perua vraćao u odbranu. "On se bori za ekipu", rekao je Pogba.

antoan grizman
antoan grizmanfoto: Reuters

14.00 ENGLESKA - PANAMA

Tok meča možete pratiti na OVOM LINKU

13:30 - Uskoro počinje meč Engleska - Panama! Ovo su startne postave:

12:49 - DEKI STANKOVIĆ OGORČEN: Sve odluke Nemca bile su u korist Švajcaraca! Brih mora biti kažnjen za skandalozno suđenje!

Skandalozno suđenje Feliksa Briha protiv Švajcarske moramo što pre da zaboravimo i koncentrišemo se na odlučujuću utakmicu.

12:05 - Kokeza za BBC: Ceo svet video da smo brutalno opljačkani

11:20 - FSS Švajcarske: Ne očekujemo kaznu!

Fudbalski savez Švajcarske (SFV) ne očekuje kaznu za reprezentativce albanskog porekla Granita Džaku i Džerdana Šaćirija zbog njihove provokacije prilikom proslave golova protiv Srbije.

Džaka i Šaćiri su golove proslavili "sklapanjem ruku u obliku orla što je aluzija na tzv. Veliku Albaniju" i zbog toga se nalaze pod istragom FIFA i mogućom kaznom.

"Nisam siguran da će FIFA uopšte reagovati, sve zavisi kako se proceni u disciplinskoj komisiji. To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača", rekao je funkcioner Saveza Klaudio Sulser na konferenciji za medije.

Ipak, iz Saveza su potvrdili da je "obavljen razgovor" sa Džakom i Šaćirijem i da im je skrenuta pažnja da ubuduće ne šalju političke poruke sa terena.

10:40 - Blik: Ispravno pokretanje istrage protiv Džake i Šaćirija

Odluka disciplinske komisije FIFA da pokrene istragu protiv dva švajcarska reprezentativca Džerdana Šaćirija i Granita Džake je ispravna, jer su oni svojim naivnim delovanjem naneli, ne samo sebi, već i timu štetu, ocenio je u komentaru urednik sportske redakcije visokotiražnog švajcarskog dnevnika "Blik" Feliks Bingeser.

On je istakao da FIFA nema drugu mogućnost i da se radi i o njenoj verodostojnosti, jer se svetska organizacija fudbala već godinama pozicionira kao mirovni projekat koji ujedinjuje narode, a te težnje su doveli u pitanje Džaka i Šaćiri.

Radi se o tome, ističe Bingeser, i da se postave granice i da političke i verske poruke, kao i nacionalističke provokacije ne mogu, ni u kakvom obliku, biti prihvaćene, a o takvim je, bez sumnje, reč u slučaju Džaka/Ssaćiri.

Takođe, traži šef sportske redakcije "Blik", Fudbalski savez Ssvajcarske (SFV), mora dozvoliti da mu se postave pitanja, jer se već mesecima zna o uzavrelim emocijama pred ovu utakmicu, a odgovornima nije pošlo za rukom da senzibilizuju igrače kako bi svoje emocije držali pod kontrolom, što nije dobar znak.

Neko mora, igračima koji očigledno ne žele da prihvate pravila, postavi granice, poručuje list, dodajući da kao švajcarski reprezentativac oni nisu privatna lica, već ambasadori zemlje, te tako i ambasadori firmi i sponzora koji garantuju njihova milionska primanja, a među njima je i velika banka koja je mnogo novca investirala u švajcarski fudbal i koja ima filijale širom sveta.

Takođe, "Blik" ističe i da bi ponašanje pojedinih srpskih zvaničnika trebalo da budne detaljno istraženo, i ako za to postoji osnova, bude sankcionisano.

foto: EPA

10:05 - Nemiri u Brazilu: Silva razočaran ponašanjem Nejmara

"Nejmar je vikao na mene, uvredio me je. Mislio je da je trebalo da nastavim sa napadom. To me je pogodilo i učinilo tužnim. Na njega gledam kao na mlađeg brata, brinem o njemu, nije trebalo to da učini. Pogotovo što nam ta lopta ne bi donela pobedu. Razočaran sam", kazao je Silva

Defanzivac Tijago Silva razočaran je ponašanjem Nejmara u finišu meču sa Kostarikom.

09:10 - I PROSINEČKI NA STRANI SRBIJE!

08:30 - Danas na programu tri sjajna meča!

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track