MUNDIJAL UŽIVO, 27. DAN:  Francuska u finalu! Čeka Englesku ili Hrvatsku
Foto: Reuters

KURIR U RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 27. DAN: Francuska u finalu! Čeka Englesku ili Hrvatsku

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Danas je na programu prvo polufinale Mundijala u Rusiji:

Francuska - Belgija (20h, Sankt Peterburg)

23:05 - Evo odakle "orlovi" prate završnicu Mundijala

22:56 - Ovo je heroj Francuske!

21:55 - FRANCUSKA U FINALU!

20:00 - Polufinale Francuska - Belgija je počelo!

18:31 - Ronaldova emotivna poruka navijačima Reala

17:59 - Evakuisan Lužnjiki!

17:39 - Ismevaju Sautgejta

16:56 - Vida opet na tapetu FIFA!

16:26 - Karleuša opet zapalila region!

15:49 - Ukrajinci nude Vukojeviću posao

15:29 - Priča koja ostavlja bez daha

15:20 - Mandžukić: Šanse su 50:50

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić smatra da Hrvatska i Engleska imaju jednake šanske za pobedu u polufinalnom meču Svetskog prvenstva u sredu na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

"Nama je najveći pritisak bio protiv Danske u osmini finala, sada je lakše. Sada uživamo u ovome što nam se događa", rekao je napšadač Juventusa, ocenivši da tajna uspeha hrvatskog tima leži u činjenici da predstavlja sjajan spoj iskusnih i mladih igrača. Šanse su 50-50, ovo je polufinale. Sve ekipe su zasluženo tu... Verujemo u sebe", rekao je Mandžukić.

foto: AP

14.24 - Ikardi: Ostajem u Interu, klub je kao familija

Kapiten Intera Mauro Ikardi potvrdio je za klupsku televiziju da ostaje u redovima kluba iz Milana. Argentinac je ovog leta bio na meti Real Madrida, ali je ipak odlučio da ostane. Ikardi nije bio na spisku reprezentacije Argentine za Mundijal u Rusiji i, kako je rekao, spreman i motivisan je stigao na početak priprema. ''Lepo sam iskoristio ovih mesec i po dana za odmor. Došao sam spreman na početak priprema, nedostajao mi je rad na treninzima. Ove pripreme će biti drugačije jer se pored domaćih takmičenja spremamo i za Ligu šampiona. Srećan sam u Interu jer smo mi jedna velika familija'', istakao je Ikradi.

14.19 - Sprdnja na račun Nejmara NE PRESTAJE!

12.11 - Turčin sudi Engleskoj i Hrvatskoj

Fudbaleri Engleske i Hrvatske sastaće se u drugom polufinalu Svetskog prvenstva u Rusiji. Njihov duel na programu je u sredu (20 sati) na "Lužnjikiju", a poznato je da će pravdu na tom meču deliti Turčin Džunejt Čakir.

džunejt čakir
džunejt čakirfoto: Reuter

12.08 - I lepa Viktorija je spremna za prvi polufinalni meč!

10.56 - FIFA kaznila Vukojevića sa 15.000 franaka Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kaznila je člana stručnog štaba Hrvatske Ognjena Vukojevića novčano sa 15.000 franaka zbog kršenja kodeksa fer-pleja posle pobede u četvrtfinalu Mundijala protiv Rusije. Vukojević je tokom slavlja u svlačionici snimio video poruku u kojoj trijumf posvećuje Ukrajini i podelio ga na društveni mrežama. Zbog toga je izbačen iz sastava hrvatske selekcije, a potom se javno izvinio Rusiji rečima da njegova poruka nije imala političku poruku, nego je želeo da se zahvali prijateljima iz kijevskog Dinama, gde je nekada igrao, a sada je član stručnog štab. Vukojević je nekadašnji reprezentativac i bivši igrač Dinama iz Kijeva, baš kao i Vida, koji je dres ukrajinskog šampiona nosio pre nego što je prešao u Bešiktaš. Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) samo je upozorila Vidu zbog spornog snimka. Hrvatska će u sredu uveče u Moskvi igrati u polufinalu Mundijala protiv Engleske.

08.57 - Martinez: Tijeri Anri nam je zlata vredan

Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez rekao je da njegova ekipa bez straha mora da igra protiv Francuske, u polufinalu Svetskog prvenstva. "Ova grupa igrača mora da igra bez ikakvog straha. Ako se u igrače uvuče strah uoči utakmice, uradiće manje nego što zaista mogu. Igra bez straha, to bi bila važna stvar koja bi nam najviše pomogla", rekao je Martines. Martines je upitan i kako planira da zaustavi napadača Francuske Kilijana Mbapea. "To će biti teško. Mislim da na to pitanje ne postoji lak odgovor, pošto je Mbape izuzetan igrač. Moraćemo da ga preuzimamo i da se dobro pozicioniramo na terenu. Moraćemo više da branimo prostor nego samog igrača. Ali, nećemo zaboraviti ni druge igrače, pošto Francuska ima dobar i kompletan napad". Martinez je kao pomoćnika u stručnom štabu angažovao Tijerija Anrija, koji je sa Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine. "Tijeri živi za fudbal. On je posebna osoba. Doneo nam je iskustvo osvajača Svetskog prvenstva, a to je zlata vredno", dodao je Martinez.

08.24 - Sampaoli ostaje selektor Argentine?!

Reprezentacija Argentine nije se proslavila izdanjem na Svetskom prvenstvu, ali je savez te države odlučio da Horhe Sampaoli (ipak) ostane selektor "gaučosa". Naime, razlog je prost - ukoliko ga zadrže na klupi, uštedeće 8,3 miliona evra. Predsednik saveza Klaudio Tapija i njegov zamenik Danijel Anđeliči (prvi čovek Boke Juniors) odlučili su da pruže dosadašnjem selektoru još jednu šansu. Razlog je očigledno ušteda nešto više od osam miliona evropskih novčanica, koliko bi ih koštao raskid ugovora sa nekadašnjim šefom stručnog štaba reprezentacije Čilea. Informacija još nije zvanična, ali svi ugledni argentinski mediji preneli su vest da "gaučosi" ne menjaju selektora.

ipak ostaje selektor?
ipak ostaje selektor?foto: Reuters

08.02 - Pamela Anderson bodri Francuze!

Selekcija Francuske će večeras imati specijalnu podršku seks simbola 90-ih godina, slavne američke glumice Pamele Anderson!

slavna pamela bodri francuze
slavna pamela bodri francuzefoto: Profimedia

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda sa ovim timom kreće u napad na Ligu šampiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track