UHAPŠENI NA DELU: S bombom krenuli u pljačku banke!
Foto: Slađana Stojanović

Akcija policije u Staroj Pazovi

UHAPŠENI NA DELU: S bombom krenuli u pljačku banke!

Crna Hronika -
Kako Kurir saznaje, kod osumnjičenog Željka Kačavende (35) je prilikom hapšenja pronađena veća svota novca koju je ukrao iz banke, bomba i pištolj, a nekoliko minuta kasnije priveden je i Dragan Dukić koji je pomagao u pljački

NOVI SAD - Željko Kačavenda (35) iz Beške, uhapšen je jutros, od strane novosadske kriminalističke policije u saradnji sa ekipom za hapšenje Uprave kriminalističke policije, neposredno što je odradio razbojništvo u „ProCredit Banci“ u centru Stare Pazove.

Novosadska policija osim Kačavende uhapsila je i Dragan Dukića (37), takođe iz Beške, samo nekoliko minuta posle pljačke banke u centru Stare Pazove.

-Željko je maskiran i naoružan bombom i pištoljem, juče oko 9.30 ušao u „Prokredit banku“ u centru Stare Pazove i primorao zaposlene da mu predaju veću količinu novca. Po izlasku iz banke, seo je na motor, ali je pedesetak metara dalje oboren i uhapšen. Kod njega je pronađen novac iz banke oko 60.000 dinara, bomba i pištolj, kaže izvor Kurira.

Nedugo zatim uhapšen je i Dragan, a njih dvojica se sumnjiče da su zajedno sa saučesnicima izveli seriju razbojništava na teritoriji Vojvodine.

Njih dvojica su razbojništva vršili na taj način što su maskirani "fantomkama" i moto-kacigama uz pretnju bombom ili pištoljem, od zaposlenih oduzimali gotov novac. Dosadašnjim radom utvrđeno je da su na ovaj način izvršili više krivičnih dela, u kojima su protivpravno prisvojili oko 2.150.000 dinara i 11.200 evra

Željko i Dragan, privedeni su u Policijsku upravu Novi Sad.

Ovim, kako nezvanično saznajemo, akcija nije završena, nastavlja se hapšenjem još nekoliko osoba osumnjičenih da su učestvovali u razbojništvima.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track