Ovako premijer Kantona Sarajevo preuzima odgovornost: Marš u p.. m...!
Foto: Printscreen

Pogledajte snimak

Ovako premijer Kantona Sarajevo preuzima odgovornost: Marš u p.. m...!

Planeta -
Premijer Vlade Kantona Sarajevo Suad Zeljković, na pitanje novinarke da li će podneti ostavku on je drskim tonom poručio da ide u p... m....

SARAJEVO - Erupcija nezadovoljstva!Protesti u BiHi ni juče se nisu smirivali, a nezadovoljni građani ostali su uporni da u ovu zemlju unesu promene. I trećeg dana izbili su sukobi policije i demonstranata u Bihaću. Oko 3.000 nezadovoljnih građana okupilo se na Gradskom trgu kako bi tražili ostavki vlade Unsko-sanskog kantona, a nakon toga uputili su se ka porodičnoj kući premijera Hamdije Lipovače, koju su kamenovali. U Sarajevu mirnoDruga grupa demonstranata blokirala je most i time onemogućili ulazak u centar grada. U sukobima je povređen jedan policajac i nekoliko demonstranata. Naknadno je iz izvora u Graničnoj policiji BiH stigla informacija da je Lipovača preksinoć napustio zemlju, i to koristeći hrvatski pasoš. Kad je reč o protestima, u Sarajevu je juče bila mirnija situacija. Iako se nekoliko stotina građana ponovo okupilo ispred zgrade Predsedništva, oni su pozivali građane da im se pridruže u dostojanstvenom iskazivanju nezadovoljstva stanjem u zemlji. Međutim, ono što je juče najviše privuklo pažnju je skandalozna uvreda sad već bivšeg premijera Vlade Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića, koji je novinarki poručio da ide u pi.ku materinu kad ga je pitala hoće li podneti ostavku. Ubrzo posle pojavljivanja ovog snimka, njegova stranka SDA saopštila je da je premijer Kantona Sarajevo podneo ostavku.OstavkePolicija u Mostaru juče je rasterala nekoliko desetina demonstranata koji su se okupili na Španskom trgu kako bi nastavili proteste, a tom prilikom neke osobe su povređene, dok je u centru Konjica i Sanskog mosta nekoliko stotina građana mirno protestovalo. Nakon prekjučerašnjih demonstracija u Zenici, u kojima je povređeno više od 80 osoba, dok su premijer i cela Vlada ovog kantona podneli ostavke, na ulice su juče izašli građani, koji su pomagali u raščišćavanju.(A. K.)

http://www.youtube.com/watch?v=qRjkrg5Gz8A

Podrška iz komšilukaI HRVATI POZIVAJU NA PROTESTENa Fejsbuku, u jeku protesta u BiH, pojavile su se dve grupe koje pozivaju na proteste i u Hrvatskoj. Grupa pod nazivom „Bosna je krenula, krenimo i mi - u proteste“, za samo nekoliko sati prikupila je 5.000 lajkova, dok je druga imala 2.300. Grupe su najavile da će stupiti u proteste, a dolazak je potvrdilo 1.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track