Pao avion, poginulo četvoro

Pao avion, poginulo četvoro

Planeta -
Među poginulima je i pacijent, čovek sa Kipra koji je bio na medenom mesecu na krstarenju, i koji je zbog srčanih problema morao da bude prebačen u bolnicu

FILIPSBURG - Četiri osobe su poginule danas pošto se u blizini holandske teritorije karipskog ostrva Sveti Martin srušio mali avion za hitan medicinski transport, saopštili su zvaničnici. Među poginulima je i pacijent, čovek sa Kipra koji je bio na medenom mesecu na krstarenju, i koji je zbog srčanih problema morao da bude prebačen u bolnicu.

Avion je trebalo da pacijenta preveze na francusko ostrvo Martinik, gde bi mu bila ukazana specijalistička nega, rekla je jedna medicinska sestra iz Zdravstvenog centra na Svetom Martinu. Jedan zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Kipra, koji nije želeo da mu se navodi ime, identifikovao je žrtvu kao 30-togodišnjeg Panajotisa Vrijonidesa iz Nikozije.

Vlada Martinika je saopštila da su u avionu bili i jedan lekar i medicinska sestra. Poginuo je i pilot. Avion u vlasništvu firme "Transports Aeriens Intercaraibes" srušio se četiri minuta nakon poletanja sa aerodroma na francuskon delu ostvrva Sveti Martin. Ostvrvo Sveti Martin je u Karibima. Severni deo je pod Francuskom, a južni pripada Holandiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track