PREDSEDNIK SAD STIGAO

TRAMP I MELANIJA SLETELI U FINSKU: Kurir uživo sa aerodroma u Helsinkiju! Crveni tepih i stotine bezbednjaka za doček američkog predsednika! (KURIR TV)

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija doputovali su večeras u prestonicu Finske gde će u ponedeljak biti upriličen prvi tet-a-tet susret sa liderom Rusije Vladimirom Putinom.

1 / 26 Foto: Kurir

Ekipa Kurira iz minuta u minut izveštava o pripremama uoči najiščekivanijeg sastanka svetske diplomatije, a ako je suditi po osmehu sa kojim je Tramp izašao iz aviona, sve je spremno za početak pregovora o otvorenim međudržavnim temama.

foto: Kurir

On je čak i pri izlasku iz predsedničkog džeta prepustio korak Prvoj dami Melaniji, a uz crveni tepih i ogroman broj pripadnika obezbeđenja dobrodošlicu su im poželeli predsednik Finske Sauli Ninista i njegova supruga Jeni Haukio.

foto: Kurir
foto: Kurir

Melanija je, kao i uvek, plenila izgledom, a ako je suditi po diskretnoj i nenametljivoj garderobu koju je za ovu priliku odabrala, braon pantalone i baletanke, ipak je želela da izbegne da bude u prvom planu.

foto: Kurir

Tramp je, s druge strane, crvenom kravatom otvoreno poručio da akcenat stavlja na moć i pokušava da pošalje poruku prevlasti.

foto: Kurir
foto: Kurir

Helsinki je okićen zastavama sa oznakom susreta Tramp-Putin, a novinarskim ekipama je dostupna svaka potrebna informacija.

foto: Kurir

Sastanak predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, na samitu u Helsinkiju trajaće oko tri sata, a počeće u 12.15 (po srednjoevropskom vremenu).

foto: Kurir

(Ratko Femić/Milica Jeremić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track