GODINAMA JE UZIMAO NOVAC LJUBAVNICI I KRIO OD NJE DA JE OŽENJEN: Kad je saznala, BRUTALNO je ubio, a odao ga je jedan DETALJ u poruci
Foto: Policija Češira

trilerski zaplet

GODINAMA JE UZIMAO NOVAC LJUBAVNICI I KRIO OD NJE DA JE OŽENJEN: Kad je saznala, BRUTALNO je ubio, a odao ga je jedan DETALJ u poruci

Planeta -

Dejvid Rajan brutalno je ubio svoju ljubavnicu i pokušao da uništi dokaze, ali je sićušnI znak interpunkcije doveo ubicu u ruke pravde.

Stručnjaci kažu da navike u pisanju poruka mnogo toga govore o našoj ličnosti. Studije su otkrile da završavanje rečenice sa tačkom može učiniti da poruka deluje neiskreno ili pasivno-agresivno. Takođe, slanje niza brzih, kratkih poruka može da deluje očajno. Sada je poznati slučaj ubistva otkrio kako stil pisanja poruka, sve do znaka interpunkcije - može da posluži za hvatanje zločinca.

Rajan (53) iz Oltrinhema, Velika Britanija, je u julu 2013. osuđen zbog ubistva svoje ljubavnice, šest godina starije Dajane Li u njenoj kući u Češiru u avgustu 2012. i sakaćenja njenog tela da bi sakrio tragove. Par je bio u vezi dve godine pre ubistva.

Rajan nikada nije rekao Dajani da je oženjen. Kad su tek stupili u vezu, krenuo je da traži novac od ljubavnice, navodeći je da investira u sumnjiv posao.

Tokom dve godine njihove veze ona je sa raznih računa povukla i dala Rajanu ukupno 60.000 funti.

On je novac trošio na veštačku oplodnju za svoju ženu, a kupio je i laptop, psa, "Armanijevu" odeću i novu putnu torbu. Kad je Dajana počela da ga ispituje u vezi sa novcem, on je odlučio da je ubije. Kobnog dana Dajana je posle večere s prijateljima otišla da se nađe sa Rajanom i odvezli su se zajedno njenoj kući.

Posle seksa, napao ju je tupim predmetom u kupatilu i ubio. Potom je odvukao njeno telo u garažu i pripremio kuću da zapali vatru ne bi li požar uništio njegove tragove. Ali, zbog nedostatka kiseonika vatra nije uspela da se proširi i uništi sve dokaze kako je on želeo. Vatrogasci su pronašli ostatke nagog tela žene u tačkama.

Kasnije se ispostavilo da je Rajan pokušao da smesti ubistvo Dajaninom podstanaru Endruu Lisu, tako što je stavio njen donji veš u njegovu sobu i zabio njegov nemački bodež u njenu krv.

Rajan bi se možda i izvukao sa ubistvom da nije bilo lažnih poruka koje je slao nekim Dajaninim klijentima posle ubistva. Te poruke su razotkrile njegov brutalni čin.

Rajan je slao poruke klijentima koji su imali zakazani sastanak s Dajanom, govoreći im da ne dolaze u njenu kuću. Ali poruke nisu bile u skladu sa njenim uobičajenim stilom pisanja.

"Preciznije, imale su po dva razmaka nakon znakova interpunkcije (tačke i upitnika), a posle zareza nije bilo razmaka", objasnio je glavni forenzički lingvista Džon Olson.

Kurir.rs/News.com.au

Foto: Policija Češira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track