IRAN PRETI NAPADIMA NA RIJAD I ABU DABI? Dok se Rohani spremao da govori u UN, na Tviteru se pojavio sporan snimak (VIDEO)
Foto: EPA

postavljen, pa obrisan

IRAN PRETI NAPADIMA NA RIJAD I ABU DABI? Dok se Rohani spremao da govori u UN, na Tviteru se pojavio sporan snimak (VIDEO)

Planeta -

Iranska novinska agencija Fars objavila je snimak u kom se preti raketnim napadima na Rijad i Abu Dabi, prestonice Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

To je dodatno pojačalo ionako velike napetosti posle napada na vojnu paradu u Iranu, kada je ubijeno 24 ljudi, a ranjeno više od 60.

Snimak, koji je agencija Fars objavila na Tviteru, a potom ga obrisala, objavljen je u vreme kada je vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, okrivio Rijad i Abu Dabi za napad u iranskom gradu Ahvazu.

Agencija nije objasnila zašto je obrisala video snimak, a on je objavljen neposredno pre obraćanja iranskog predsednika Hasana Rohanija pred Generalnom skupštinom UN.

Saudijska Arabija odbacila je optužbe da je umešana u napad u Iranu.

"Politika Saudijske Arabije je jasna kada je u pitanju njeno nemešanje u unutrašnje poslove drugih zemalja. Iranski režim, suprotno tome, meša se u poslove svojih suseda, i vodeći je sponzor terorizma u regionu i na svetu", tvrdi se u saopštenju zvanične saudijske agencije SPA.

Iranski zvaničnici danas su identifikovali petoricu muškaraca koja su izvela napad tokom vojne parade.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track