Najnovije vesti

EVO ŠTA SE DESI ČOVEKU KAD JE ZAROBLJEN U JEDNOJ SOBI 7 GODINA: Procurili snimci kako Asanž boksuje sa zamišljenim neprijateljem, pa skakuće u mestu... (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

zatočen u ambasadi

EVO ŠTA SE DESI ČOVEKU KAD JE ZAROBLJEN U JEDNOJ SOBI 7 GODINA: Procurili snimci kako Asanž boksuje sa zamišljenim neprijateljem, pa skakuće u mestu... (VIDEO)

Planeta

Osnivač Vikiliksa, Džulijan Asanž, proveo je 6 godina i 10 meseci u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, gde je imao politički azil, pre nego što je uhapšen 11. marta.

Za to vreme, razvio je veoma čudno ponašanje i postao je, kako mnogi kažu, izuzetno neuredan.

 

Posle hapšenja, pojavilo se nekoliko snimaka koji pokazuju šta je on sve radio u zatočeništvu.

 

Prvo se pojavio snimak koji pokazuje da u sobi vozi skejtbord, a sada možemo da steknemo uvid u to kako je provodio vreme.

foto: AP


Asanž je, primera radi, vežbao kung fu, pravio čudne pokrete rukama, dosta je šetao po veoma uskoj kuhinji, a potom je skakutao u mestu neko vreme dok je spremao hranu.


Podsetimo, Asanža su 11. marta izneli iz ekvadorske ambasade u Londonu u kojoj je proveo skoro 7 godina u strahu od izručenja SAD.

 

Policija je u zvaničnom saopštenju navela da je Asanž uhapšen jer se nije predao sudu posle čega je odveden u policijsku stanicu. Policiju je pozvala sama Ambasada Ekvadora nakon što mu je ukinut azil.

Asanž (47) se nalazio u ambasadi Ekvadora u Londonu od juna 2012. godine kako bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbe o silovanju i seksualnom zlostavljanju, koju on poriče.

 

Asanžu je odavno pretilo hapšenje jer je 2012. godine prekršio uslovnu slobodu. Pored Švedske, u SAD se vodi istraga jer je Vikiliks objavio stotine hiljada stranica američke diplomatske prepiske i tajnih vojnih dokumenata.

 

Kurir.rs/Dejli mejl
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...