SUSRET O KOM PRIČA CEO SVET: Putin i Kim OČI U OČI! Severnokorejski lider u prvoj poseti Rusiji! (VIDEO, FOTO)
Foto: AP

razgovor u tet-a-tet

SUSRET O KOM PRIČA CEO SVET: Putin i Kim OČI U OČI! Severnokorejski lider u prvoj poseti Rusiji! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Predsednici Rusije i Severne Koreje, Vladimir Putin i Kim Džong Un, sastali su se danas u Vladivostoku.

Ovo je Kimova prva poseta Rusiji i prvi susret s Putinom, prenosi Tas s.

Ruski predsednik je primio severnokorejskog lidera u kampusu Univerziteta u Vladivostoku. Oni će voditi razgovor u tet-a-tet formatu uz prisustvo prevodioca, a samo uvodni deo sastanka bio je otvoren za medije.

1 / 8 Foto: AP

Putin je na početku sastanka izrazio uverenje da će Kimova poseta doprineti regulisanju situacije na Korejskom poluostrvu.Takođe je pozdravio napore Pjongjanga za normalizaciju odnosa sa Južnom Korejom i SAD. Takođe je pozdravio napore Pjongjanga za normalizaciju odnosa sa Južnom Korejom i SAD.

Kim je sa svoje strane izrazio nadu da će ovaj samit doprineti bilateralnim odnosima između Severne Koreje i Rusije, ali i da će Putin pomoći da se snize tenzije na Korejskom poluostrvu.

„Situacija na Korejskom poluostrvu je u centru pažnje međunarodne javnosti već neko vreme. Nadam se da će ovi pregovori biti važan trenutak u rešavanju krize, da će naša razmena pogleda uticati na konačan ishod“, rekao je Kim.

Kim je ujedno i čestitao Putinu na predsedničkim izborima prošle godine, i zahvalio mu na pozivu i na tome što je doputovao skroz iz Moskve na ovaj sastanak.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track