Najnovije vesti

IRAN: I dok nam decu budete ubijali, oduprećemo se! Nećemo odustati ni ako nas bombardujete!
Foto: AP / Iranian Presidency Office

tenzije do usijanja

IRAN: I dok nam decu budete ubijali, oduprećemo se! Nećemo odustati ni ako nas bombardujete!

Planeta

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da Teheran neće popustiti pod pritiskom SAD i da neće odustati od svojih ciljeva, čak i ako Iran bude bombardovan.

Ovu Rohanijevu izjavu tokom ceremonije u znak sećanja na iransko-irački rat 1980-ih prenela je državna novinska agencija IRNA.

 

"Moramo se odupreti, i naši neprijatelji treba da znaju da i kad bombarduju našu zemlju, i kad našu decu budu ubijali, ranjavali ili hapsili, nećemo odustati od naših ciljeva, nezavisnosti naše zemlje i našeg ponosa. ", rekao je iranski predsednik, prenosi AP.

Tenzije između Irana i SAD su već nekoliko nedelja pojačanem a Vrhovni vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, kritikovao je juče predsednika Hasana Rohanija i šefa diplomatije Mohameda Džavada Zarifa da nisu sproveli sporazum o nuklearnom programu onako kako je on želeo.

 

AP navodi da Ali Hamnei prvi put kritikuje državne zvaničnike usred tenzija u odnosima Teherana i Vašingtona. Ajatolah ima poslednju reč u donošenju odluka, a njegove izjave ukazuju na unutrašnji pritisak s kojim se Rohani i Zarif suočavaju usred tenzija Irana i SAD, dodaje agencija.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Iranian Presidency Office

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...