Najnovije vesti

PUTIN IMA NOVO SUPERORUŽJE! Ovo je Palantin: oslepljuje neprijatelja i blokira svu elektroniku!
Foto: Profimedia

ŠOJGU PREDSTAVIO NOV ARSENAL

PUTIN IMA NOVO SUPERORUŽJE! Ovo je Palantin: oslepljuje neprijatelja i blokira svu elektroniku!

Planeta

Ruska vojska koristi i novo naoružanje, između ostalog i sisteme za elekronsko ometanje "Palantin", u vojnim vežbama koje je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio u centralnim delovima zemlje.

 

Ova provera dolazi samo dan pošto je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu najavio nove vrste oružja, koja kombinuju hipersoničnu i lasersku tehnologiju.

 

foto: Printscreen


Kombinacija


- Novi oružani sistemi već se testiraju i u skorijoj budućnosti biće spremni za testiranje. Ovi oružani sistemi garantovaće bezbednost Rusiji ne samo danas već i u budućnosti. U skorijoj budućnosti mornarica će dobiti potpuno nov sistem kakvom ne postoji pandan u svetu. On koristi hipersoničnu i lasersku tehnologiju. Prve verzije su već na borbenoj proveri. To nije ogledni, već realni borbeni obrazac. Rusija je jedan od svetskih lidera u sistemima laserskog naoružanja - rekao je Šojgu.

 

foto: Printscreen


I sam Putin je nekoliko puta najavio nova nezaustavljiva ruska oružja poput „kindžala“, „peresveta“, „avangarda“ i „cirkona“. Posebnu pažnju privlači sistem za elektronsko ometanje „palantin“, koji je već stavljen u upotrebu. Ovo superoružje, kako ga zovu, sposobno je da oslepi neprijatelja kratkotalasnim i ultrakratkotalasnim signalima, suzbija radio-komunikaciju protivnika, ometa sve kanale komunikacije uključujući i mobilnu telefoniju, blokira elektronske uređaje... Osim toga, koristi se i u izviđanju neprijatelja.

 

foto: AP


Nov pristup


- S novim visokotehnološkim oružjem i vojnom opremom, moraju se poboljšati i metode operacija trupa. Moderni rat zahteva nov pristup - poručio je Šojgu.


Sovjetski eksperiment

PUŠKA SA DVE CEVI


Ruski centralni istraživački institut CNIITOČMAŠ, deo Rosteka, demonstriraće sovjetsku eksperimentalnu pušku AO-36 na novom sajmu tehnike.

- Puška AO-36 kalibra 5,6 milimetara razvijena je 1965. i biće centralni deo izložbe. Ona ima dve cevi i iz njih puca simultano, s mecima koji povećavaju ubojitost i pomažu jedan drugom u razornoj moći - saopštio je institut.

 

foto: Printscreen

 

 


Kurir / E.K.

 

Foto: Profimedia

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...