Najnovije vesti

VI STE PUTIN? MOJ VRTIĆ JE POTONUO! Ruski predsednik obećao dečaku (6) da će sve biti renovirano, pa mu dao jedan savet (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

poseta poplavljenom irkutsku

VI STE PUTIN? MOJ VRTIĆ JE POTONUO! Ruski predsednik obećao dečaku (6) da će sve biti renovirano, pa mu dao jedan savet (VIDEO)

Planeta

Dečak iz porodice čija je kuća uništena u poplavama u Irkutskoj oblasti ispričao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da mu je vrtić potonuo, na šta mu je ruski lider obećao da će opet posetiti region i kontrolisati obnavljanje infrastrukture.

Putin je posetio nastradale u poplavama u Tulunu. Privremena bolnica je smeštena u zgradi gradske specijalne škole.

 

On je tom prilikom razgovarao sa dečakom čija je kuća bila uništena u poplavama. Dečak je ispričao da ima šest godina i da će 1. septembra krenuti u vrtić.

 

"Vi ste Putin?"
"Da. Kako se ti zoveš?"
"Matvej Safronov Nikolajevič."
"Zdravo, Nikolajeviču Safronov."

 

"On je potonuo, ali će biti renoviran“, rekao je dečak, naglasivši da smatra dolazak predsednika praznikom. Putin mu je obećao da će uskoro opet posetiti region, kako bi video kako se obnavlja infrastruktura.


Predsednik je zamolio svog mladog sagovornika da ispriča kako se priprema za vrtić. Opraštajući se, Putin je rekao dečaku da ne jede samo slatko.

Predsednik se, između ostalog, upoznao i sa radom predstavnika policije, Ministarstva rada, tužilaštva, penzionog fonda, psihologa koji primaju građane na prvom spratu zgrade.

 

Putin se ispred zgrade sreo sa nastradalima u poplavama i volonterima koji pomažu da se saniraju posledice poplava.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...