BRITANSKI DESNIČAR OPLEO PO KRALJEVSKOJ PORODICI: Ismejao je Harija i Megan, a evo šta je rekao za kraljičinog sina i majku! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

NIJE ŠTEDEO REČI

BRITANSKI DESNIČAR OPLEO PO KRALJEVSKOJ PORODICI: Ismejao je Harija i Megan, a evo šta je rekao za kraljičinog sina i majku! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Lider partije Bregzit Najdžel Faraž ismejao je vojvodu i vojvotkinju od Saseksa zbog njihovih kampanja o "irelevantnoj" društvenoj pravdi i zaštiti okoline, a istovremeno se okomio i na princa Čarlsa i pokojnu kraljicu Elizabetu, "kraljicu majku", nazivajući je "preterano gojaznim pušačem koji pali cigaretu za cigaretom i pije džin".

Faraž je u svom govoru na desničarskoj političkoj konferenciji u Sidneju – na kojem su novinari bili zabranjeni – izneo svoje poglede na izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, medijsku pristrasnost i Ujedinjene nacije, ali je najžešće osude "sačuvao" za članove britanske kraljevske porodice, uključujući princa Čarlsa i Harija, te "kraljicu majku".

Međutim, Faraž se okomio i na kraljičinu majku.

foto: EPA / Stringer

"Ona je neverovatna, inspirativna žena koju smo prokleto srećni što imamo", rekao je on, ali se potom okomio na njenog sina, unuka i majku.

"Kad je reč o njenom sinu, "dečku" Čarliju i klimatskim promenama, o bože… Njena majka, njeno kraljevsko visočanstvo kraljica majka je bila preterano gojazna, pušila je cigaretu za cigaretom i pila džin i živela je 101 godinu. Sve što mogu reći je da je dečko Čarli sada u svojim 70-tim… nek nam dugo, dugo živi kraljica", rekao je Faraž.

foto: AP

On je kasnije, govoreći o ženama koje ne rađaju decu zbog klimatskih promena, prokomentarisao odluku princa Harija i njegove supruge Megan Markl da imaju samo dvoje dece iz istih razloga, prenosi Blic.

"Pa, ako želim da kraljica poživi dovoljno dugo da spreči dečka Čarlija da postane kralj, onda želim da dečko Čarli poživi još duže, a Vilijam da živi večno kako bi sprečio Harija da postane kralj!" izjavio je Faraž.

"Zastrašujuće!" nastavio je on.

"Nekad je bio Hari, taj mladi, hrabri, žestoki muškarac koji je upadao u nevolje, pojavljivao se na zabavama neprikladno obučen, pio previše i stalno pravio neku frku. Potom je bio hrabri britanski oficir koji je odradio svoj deo u Avganistanu. Bio je najpopularnija kraljevska ličnost mlađe generacije, kakvu nismo imali 100 godina. A onda je upoznao Megan Markl i sve je palo u propast", zaključio je Faraž, preneo je Gardijan.

Lider partije Bregzit je ocenio da svi ignorišu pravi problem Zemlje, a to je prenaseljenost, i da je stoga “nebitno da li će princ Hari imati dvoje dece kad sada ima 2,6 miliona Kineza i Indijaca” na planeti. On je takođe rekao da su "zeleni preuzeli njegovu zemlju" i da je bivši australijski premijer Malkolm Turnbul "zmija".

Faraž je svoj govor održao u subotu u Sidneju, pred oko 500 ljudi, gde je predstavljen kao "zaista mogući" sledeći britanski premijer, iako nije član parlamenta i za sobom ima četiri neuspešna elektorna pokušaja.

Kurir.rs/Gardijan

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track