Najnovije vesti

TRAMP BRUTALNO OTKAČIO LJUTU PROTIVNICU: Hilari napada ljude da su ruski agenti, totalno je poludela! (VIDEO)
Foto: AP

KLINTONOVA IZGUBILA KOMPAS

TRAMP BRUTALNO OTKAČIO LJUTU PROTIVNICU: Hilari napada ljude da su ruski agenti, totalno je poludela! (VIDEO)

Planeta

Predsednik SAD Donald Tramp oštro je reagovao na komentar bivše državne sekretarke i rivalke u predsedničkoj trci 2016. godine, Hilari Klinton, koja je optužila više američkih političara za veze sa Rusijom.

 

"Kao što ste verovatno čuli, nazvali su me velikim ljubiteljem Rusije (zapravo, meni se zaista sviđaju Rusi. Meni se sviđaju svi ljudi!). Hilari je poludela!", napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

​Klintonova je 18. oktobra nazvala predsedničku kandidatkinju, demokratu Tulsi Gabard "omiljenim kandidatom Rusa", a bivšu učesnicu predsedničke trke iz Partije zelenih Džil Stajn - "ruskim agentom". Hilari Klinton, koja se nikad nije pomirila s gubitkom na američkim predsedničkim izborima 2016. i koja je podigla neviđenu medijsku hajku na Trampa, smatra da kandidatura Gabardove ima za cilj odvlačenje glasova.

Gabardova joj nije ostala dužna, pa je bivšu državnu sekretarku nazvala personifikacijom korupcije i "pokretačem rata".

Demokratska partija optužila je Donalda Trampa kad je izabran za predsednika za zaveru sa Moskvom, a Rusiju da se "mešala" u izborni proces. Zatim je Vašington pokrenuo istragu, ali ni specijalni tužilac Robert Miler ni niko drugi nije našao vezu između Trampa i Rusije, a na te istrage, koje Tramp naziva lovom na veštice, potrošene su prilične pare.

Pri tome je Moskva više puta isticala neosnovanost optužbi i govorila da je čitav skandal samo unutrašnja politička borba u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i da se Rusija nikada nije mešala u poslove drugih država.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...