NAJNOVIJI KALAŠNJIKOV POLOŽIO TEST: Evo koliko metaka može moćni ruski automat da ispali pre nego što se ZAPALI! (VIDEO)
Foto: printscreen kalashnikov.media

oborio rekord

NAJNOVIJI KALAŠNJIKOV POLOŽIO TEST: Evo koliko metaka može moćni ruski automat da ispali pre nego što se ZAPALI! (VIDEO)

Planeta -

Na sajtu koncerna „Kalašnjikov“ objavljen je video-snimak testiranja automatske puška nove generacije AK-12, tokom kojeg je proverena čvrstina puške paljbom bez prestanka.

Tokom testa stručnjak je pucao iz automatske puške, prazneći jedan okvir za drugim. Nakon ispaljenih 480 metaka, on je primetio da je puška počela da se dimi i da gori plastika.

Cev puške se raspala na delove nakon što je ispalio 680 metaka. Tokom testiranja automatska puška je premašila normu Ministarstva odbrane više od tri puta. Prema rezultatima testa, AK-12 je uspeo da nadmaši AK-74M za skoro sto ispaljenih metaka.

Ministarstvo odbrane Rusije je uvrstilo u sastav naoružanja vojnika budućnosti „Ratnik“ automatske puške AK-12 i AK-15, koje je razvio koncern „Kalašnjikov“.

Krajem prošle godine je isporučena prva partija oružja. Kasnije je generalni direktor koncerna Vladimir Dmitrijev saopštio da je koncert razvio i civilnu verziju AK-12, pod nazivom AK TR3. Ak-12 ima poboljšanu ergonomiju u poređenju sa prethodnim modelima — AK-74M i AKM.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen kalashnikov.media

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track