OLUJA DENIS DONELA BROD DUHOVA: Misteriozno plovilo se nasukalo na obalama Irske! Evo gde je sve bio! (VIDEO)
Foto: Screenshot YT

opasno

OLUJA DENIS DONELA BROD DUHOVA: Misteriozno plovilo se nasukalo na obalama Irske! Evo gde je sve bio! (VIDEO)

Planeta
19:55h

Neverovatna priča o teretnjaku MV Alta, dugom 77 metara koji bez posade plovi već godinama i to bez posade.

Misterija se nadvila nad teretni brod sa tanzanijskom zastavom, koju je Kraljevska mornarica Velike Britanije poslednji put primetila u srednjem Atlantiku prošlog septembra.

Brod duhova je primećen kako pliva pored afričke obale pre šest meseci, a sada se našao na obali Irske nakon udara oluje Denis.

Teretni brod MV Alta primećen je u nedelju ujutru.

Portparol obalske straže Vaterford rekao je da je trenutna lokacija broda rezultat oluje, da su ga proverili, i da nisu nikoga pronašli na brodu.

Takođe je rekao da brod ne zagađuje to područje.

Menadžer operacija za spasavanje brodova Džon Tatan tvrdi da je: "Ovo jedan od milion."

"Doplutao je čak od afričke obale, zapadno od španske obale, zapadno od engleske obale pa sve do Irske. Nikada ranije nisam video tako nešto.

Misterija je ipak kako je teretni brod, izgrađen 1976. godine, završio plutajući po Atlantskom okeanu, a da ga niko nije prisvojio.

Prošlog septembra objavljeno je da ga je HMS Protector iz britanske Kraljevske mornarice sa sedištem u Devonportu, primetio na srednjem Atlantiku. Brod je takođe primećen 1.300 milja jugoistočno od Bermuda sa 10 članova posade u septembru 2018. godine. Veruje se da se posada spasila.

Irska obalska straža kaže da je brod sada sigurno zaglavljen na stenama, ali njegova budućnost je nepoznata. Oni su sada u potrazi za vlasnikom broda.

Kurir.rs/Informer Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja