OVAJ AMERIČKI POLICAJAC JE PRIVUKAO PAŽNJU CELE ZEMLJE: Niko nije mogao da veruje šta ima istetovirano na ruci! (FOTO)
Foto: Twitter/Steve Campion

neočekivan detalj

OVAJ AMERIČKI POLICAJAC JE PRIVUKAO PAŽNJU CELE ZEMLJE: Niko nije mogao da veruje šta ima istetovirano na ruci! (FOTO)

Planeta -

Fotografija američkog policajca na protestima u Hjustonu, na čijoj podlaktici se vidi tetovaža na kojoj ćiriličnim pismom piše „Rusija“, uz naziv jednog ruskog grada, izazvala je burne reakcije na internetu.

Policajac u uniformi istovremeno prijateljski pozdravlja Afroamerikanca koji učestvuje na protestima - za razliku od svojih kolega.

Taj momentat je zabeležio i objavio na društvenoj mreži američki novinar. Naziv grada na tetovaži ne može se tačno odrediti - vidljiv je samo kraj naziva - „ovsk“.

Korisnici društvenih mreža počeli su da se šale na račun fotografije pominjući „ruski trag“ na protestima koji su zadesili Ameriku.

U Hjustonu su ulične akcije bile prilično intenzivne – reč je o rodnom gradu Džordža Flojda. Upravo ta tragedija izazvala je talas nemira u Sjedinjenim Američkim Državama.

Povodom navoda da iza nereda stoje Rusi, oglasio se i ambasador Rusije Anatolij Antonov koji je kategorički odbacio sve optužbe da je Rusija na bilo koji način umešana u proteste koji se trenutno odvijaju u Americi.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Twitter/Steve Campion

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track