NI KORONA NI KRIZA NE ZAUSTAVLJAJU POTRAGU ZA VANZEMALJCIMA: Pentagon ispituje čudne prizore koje su videli vojni piloti
Foto: Profimedia, Wikipedia Printscreen

misterija

NI KORONA NI KRIZA NE ZAUSTAVLJAJU POTRAGU ZA VANZEMALJCIMA: Pentagon ispituje čudne prizore koje su videli vojni piloti

Planeta -

Ministarstvo odbrane SAD saopštilo je da je doneta odluka o formiranju radne grupe za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) sa kojima su se, navodno, susretali američki vojni piloti, prenosi CNN.

Kako se navodi, ovu radnu grupu predvodiće zamenik ministra odbrane SAD Dejvid Norkvist, a očekuje se da će ona biti zvanično predstavljena javnosti u narednih nekoliko dana.

Američka televizija podseća da je o ovoj temi nedavno izražena zabrinutost i u Kongresu SAD, a nije isključeno da bi ti leteći objekti mogli biti i proizvedeni na Zemlji, odnosno da pripadaju "potencijalnim protivnicima".

Inače, SAD su od kraja Drugog svetskog rata u više navrata formirali radne grupe na različitim nivoima po pitanju istraživanja NLO.

Podsetimo, krajem aprila Pentagon je objavio video-snimak neidentifikovanih letećih objekata koji potvrđuju incidente koji su se odigrali 2004. i 2015. godine.

foto: Profimedia

Reč je o video-snimcima koje su zabeležili piloti američke mornarice i koji već godinama „cirkulišu“ na društvenim mrežama. Jedan snimak je nastao u novembru 2004. godine, a preostala dva u januaru 2015.

Kurir.rs / Sputnik / CNN, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track