ODLUKA SUDA U PENSILVANIJI ĆE OBRADOVATI TRAMPA Evo koje dokaze krađe glasova su advokati predsednika SAD prezentovali! (VIDEO)
Foto: Profimedia/MANDEL NGAN/AFP, Profimedia

američki izbori

ODLUKA SUDA U PENSILVANIJI ĆE OBRADOVATI TRAMPA Evo koje dokaze krađe glasova su advokati predsednika SAD prezentovali! (VIDEO)

Planeta -

Sud u Pensilvaniji blokirao je potvrđivanje rezultata izbora u toj državi.

Odluka suda ne odnosi se samo na predsedničke, već i na sve izbore na nižim nivoima.

Odluka je usledila nakon što je Senat Pensilvanije održao je saslušanje o falsifikovanju glasanja i izbornih rezultata uz učešće Trampovih advokata.

Trampovi izborni saradnici su prvi put za tri nedelje uspeli da budu domaćini zaista uspešnog događaja na kome su predstavili dokaze o svojim navodima.

Republikanski posmatrači su pod zakletvom svedočili da nisu puštani na biračka mesta ili su nakratko puštani, a zatim izbacivani. Tvrdili su da su držani na udaljenosti od 50-100 metara od stolova na kojima su prebrojavani glasovi.

Izborna komisija Pensilvanije još uvek ne može da pronađe 47 memorijskih kartica u nekim izbornim okruzima te države.

Ovo me odmah podsetilo na nedavni skandal u Džordžiji. U toj američkoj državi je prilikom ponovnog brojanja glasova bilo nađeno nekoliko memorijskih kartica sa glasovima za Trampa

Razotkrila se još jedna više nego intrigantna činjenica: Pensilvanija je za glasanje bez dolaska na biračko mesto razaslala 1,8 miliona glasačkih listića, a njena izborna komisija je dobila nazad 2,5 miliona popunjenih glasačkih listića! Ispostavlja se da se 700 hiljada glasačkih listića magično pojavilo niotkuda.

Posle izborne noći, u Pensilvaniji su neočekivano `isplivale` gomile glasačkih listića, a od 570.000 čudno pronađenih glasova - 99,6 odsto je pripalo Bajdenu.

Prilikom ranijih glasanja za šefa države, izborne komisije američkih država su uvek odbijale 3-4% od ukupnog broja poštom primljenih glasačkih listića. Ove godine stopa odbacivanja bila samo delić procenta. Da je bilo kao na prethodnim izborima - izborni rezultat bio bi nešto drugačiji.

Anketa od pre nedelju dana pokazala je da je gotovo polovina Amerikanaca uverena da su demokrate na izborima pobedile zahvaljujući prevarama.

Posle saslušanja poput ovog u Pensilvaniji, Amerikanci koji su izgubili veru u poštenje izbora u svojoj zemlji - sigurno će biti u većini.

Kurir.rs/Fakti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja