Najnovije vesti

A OVAKO JE BILO NA RUSKOM BRODU KOD KRIMA: FSB poslao snimak šta se dešavalo! Rusi pucali na britanski razarač VIDEO
Foto: Printscreen/ Twitter

MEDIJSKI RAT SE NASTAVLJA

A OVAKO JE BILO NA RUSKOM BRODU KOD KRIMA: FSB poslao snimak šta se dešavalo! Rusi pucali na britanski razarač VIDEO

Planeta
20:40h

Britanski razrač je otplovio prema Gruziji, naravno neogreban, posada će posle uzbudljive akcije moći malo da odahne i uživa u dobrom gruzijskom vinu, odličnoj hrani, ali medijski rat se nastavlja, odnosno to je RAT SNIMCIMA, jer kad jedan strana objavi neki snimak, sa suprotne strane kao kontrareakcija stigne novi snimak na kome se vidi kako je pogranična služba FSB pucala na britanski razraač u znak upozorenja.

Naime, obe strane London i Moskva pokušavaju na svaki način da dokažu da je njihova strana u pravu i da konačna istina šta se to juče dogodilo na Crnom moru kod Krima upravo pripada njima.

Posle Britanaca oglasila se pogranična služba FSB-a oko situacije sa britanskim razaračom. Rusi su objavili da je u pitanju snimak inicdenta sa razaračom HMS Defender i to iz ugla ruskog patrolnog broda koji se približavao britanskom razaraču.

Rusija, brod, FSB, Krim, granična služba
foto: Printscreen Twitter

Snimak počinje obraćanjem na engelskom jeziku na komandno mostu, verovatno upućena posadi razrača da Ruska Federacija ne preuzima odgovornost za dalje postupanje, kada snimak postaje nerazumljiv, a pretpostavlja se da je načinjen telefonom i prikazuje na radaru broda poziciju britanskog razarača i broda ruske granične službe.

Takođe verovatno komandat broda naređeuje upozoravajuću artiljerisku vatru prema britanskom brodu, iako je brod van dometa naoružanja plovila.

Rusija, brod, FSB, Krim, granična služba
foto: Printscreen Twitter

Inače snimak je načinjen sa patrolnog broda Projekta 22100 "Okean". Brod se odlikuje savremenim izgledom takozvani "stelt", kako bi se smanjio radarski odraz. Brod ima deplasman 2.700 tona. Brod je naoružan topom AK-176M kalibra 76 mm za gađanje površinskih i ciljeva u vazduhu, a od pomoćnog naoružanja tu su dva teška mitraljeza kalibra 14,5 mm KPVT.

Na krmi brod ima hangar za jedan helikopter Ka-27.

Rusija, brod, FSB, Krim, granična služba
foto: Printscreen Twitter

E sad, u ovoj priči Zapad optužuje da je ovaj snimak FSB cenzurisao i da je nestao deo koji treba da prikaže eksplozije avio bombi koje su navodno jurišnici Crnomorske flote odbacili blizu razarača iako se to na smaom sniku BBC-a i ne vidi.

Rusija, brod, FSB, Krim, granična služba
foto: Printscreen Twitter

Potestimo, britanski razrač HMS "Defender" klase Daring" Type 45 koji predstavlja ponos britanske mornarice i savremenu platformu za nošenje modernog naoružanja juče se u blizni južnog dela Krima susreo sa patrolnim brodovima ruske pogranične službe FSB, kao i jurišnicima avijacije Crmorske flote, koji su proleteli na veoma niskoj visini pored samog plovila. Usledila su saopštenja da je pucano na brod iz artiljeriskog oružja i da su rsuki avioni bacili prvo, deve, a onda četiri avio bomba FAB. Usledio je zatim tar informacijama u kome je ustanovljeno da je razarač plovio 10 NM udaljenosti od Krima i da London smatra da su u pitanju ukrajinske teritorijalne vode i da je Krim okupiran kao i da to ne mogu biti teritorijalne vode Ruske federacije. Usledio je prvo rat saopštenjima, a onda snimcima, pozivanjem vojnog atašea u Moskvi na razgovor.

Rusija, brod, FSB, Krim, granična služba
foto: Printscreen Twitter

Rat se zatim preneo i na društvene mreže, pa smo dobili i snimke kako je posada britanskog razarača reagovala, i ruskog patrolnog broda, da li je ko i kao koga jurio, pucao....

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track