Najnovije vesti

DIREKTOR RUSKE SPOLJNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE TVRDI: CIA je jedna od tri NAJJAČE i najautoritarnije obaveštajne službe na svetu!
Foto: Printscreen YouTube

nARIŠKIN SAOPŠTIO

DIREKTOR RUSKE SPOLJNE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE TVRDI: CIA je jedna od tri NAJJAČE i najautoritarnije obaveštajne službe na svetu!

Planeta

Centralna obaveštajna agencija (CIA) SAD jedna je od tri najjače i najautoritarnije obaveštajne službe na svetu, zajedno sa ruskom Spoljnom obaveštajnom službom, izjavio je danas direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

"Moram reći da poštujemo naše kolege, protivnike i partnere u Centralnoj obaveštajnoj agenciji. Već sam to rekao i opet ću ponoviti da je ta specijalna služba među svetskih, pet, pa čak i tri zaista najjačih i najautoritarnijih obaveštajnih služba . Među njima je i ruska Spoljna obaveštajna služba", rekao je Nariškin u intervjuu za Jutjub kanal Solovjov koji je delimično prikazan na televiziji Rosija-1, preneo je TASS.

U obraćanju američkoj obaveštajnoj zajednici 27. jula, predsednik SAD Džo Bajden ustvrdio je da su američke obaveštajne agencije mnogo bolje od ruskih, i da je ruski predsednik Vladimir Putin zabrinut zbog te činjenice.

Prema Nariškinu, Rusija poštuje CIA, njene iskusne zaposlene i analitičare.

"Svesni smo njihovih jakih strana, ali znamo i naše. Što se tiče Centralne obaveštajne agencije, naravno, njeni resursi, njeni finansijski resursi su desetinu puta veći od budžeta Spoljne obaveštajne službe (Rusije), ali kao što je Aleksandar Suvorov (ruski vojni komandant poznat po pobedama u rusko-turskom ratu 1787-91. i u ratovima u vreme francuske revolucije) govorio, Rusi pobeđuju sposobnošću, a ne brojevima", rekao je Nariškin.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track