Najnovije vesti

HOROR U PAKISTANU: Otac spalio žive dve ćerke i četvoro unučadi jer se jedna od žena udala iz ljubavi i bez njegovog blagoslova
Foto: Tauseef MUSTAFA / AFP / Profimedia

UBISTVO IZ ČASTI

HOROR U PAKISTANU: Otac spalio žive dve ćerke i četvoro unučadi jer se jedna od žena udala iz ljubavi i bez njegovog blagoslova

Planeta

Policija traga za Pakistancem koji je osumnjičen da je ubio dve ćerke i četvoro unučadi, jer se jedna od ćerki udala bez njegove dozvole.

Manzur Husain navodno je podmetnuo požar u kući koju su sestre Fauzija Bibi (19) i Kuršid Mai (35) delile u selu u centralnom Pakistanu. Obe sestre i njihova deca umrli su u požaru kao i muž Kuršid Mai.

Fauzija se pre godinu i po dana udala iz ljubavi za Mehbuba Ahmada protivno volji svog oca koji nije bio za taj brak, rekao je zvaničnik agenciji Rojters.

Fauzijin suprug nije bio u kući kada je svekar podmetnuo požar i kada se rano ujutru vratio kući sa posla, zatekao je jeziv prizor. "Bio sam u Multanu zbog posla. Kada sam se vratio i stigao blizu kuće, video sam da gori", rekao je on.

Ahmad je rekao i da je video Manzura Husaina i njegovog brata Sabira kako beže.

U požaru je stradao Ahmadov i Fauzijin četvoromesečni sin i troje dece Kuršid Mai stare dve, šest i 13 godina.

Policija istražuje zašto žene i deca nisu uspeli da pobegnu iz kuće i traga za osumnjičenima.

Stotine žena u Pakistanu svake godine ubiju jer su se udale bez pristanka porodice ili protivno željama porodice, navodi Komisija za ljudska prava Pakistana.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja