NOVINAR PITAO ZAŠTO BAJDEN ČEKA PUTINOV PRVI KORAK: Odgovor predsednika SAD šokirao sve, Bela kuća morala da pojasni VIDEO
Foto: EPA / Oliver Contreras / POOL

bruka

NOVINAR PITAO ZAŠTO BAJDEN ČEKA PUTINOV PRVI KORAK: Odgovor predsednika SAD šokirao sve, Bela kuća morala da pojasni VIDEO

Planeta -

Stara izreka „Nema glupih pitanja“ ne važi za Bajdenovu Belu kuću.

Predsednik Džo Bajden je u sredu odgovorio na pitanje dopisnika Foks njuza iz Bele kuće Žakija Hajnriha o situaciji u istočnoj Evropi. Rusija je skupila svoju vojsku blizu istočne granice Ukrajine, a neki strahuju da se predsednik Vladimir Putin možda sprema da naredi invaziju.

„Zašto čekate da Putin napravi prvi korak, gospodine? upitao je Hajnrih.

Bajden je odgovorio smehom i rekao: „Kakvo glupo pitanje".

Nije iznenađujuće što je Republikanskii nacionalni komitet brzo skočioreagovao na komentar.

Bajden je prihvatio kritike zbog komentara koje je izneo na maratonskoj konferenciji za novinare u sredu. Odgovarajući na pitanje o Ukrajini, predsednik je rekao da Putin „nikada nije video sankcije kakve sam obećao da će biti uvedene ako krene“ Ukrajini. Ali Bajden je zatim radoznalo dodao: „Jedna je stvar ako je u pitanju manji upad i na kraju moramo da se borimo oko toga šta da radimo, a šta ne.

Ovaj komentar je „šokirao“ najmanje jednog ukrajinskog zvaničnika i na kraju je sekretar za štampu Bele kuće Džen Psaki dala pojašnjenje.

„Predsednik Bajden je bio jasan sa ruskim predsednikom“, rekla je ona u saopštenju. „Ako se bilo koja ruska vojna snaga pomeri preko ukrajinske granice, to je nova invazija i naići će na brz, ozbiljan i jedinstven odgovor Sjedinjenih Država i naših saveznika.

Kurir.rs/Fox News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track