ISTOČNI UKRAJINSKI FRONT: Harkov građao Iskander M! Herson pred padom, a Ukrajinci u Nikolajev helikopterima dovlače pojačanje!
Foto: screenshot Twitter/Babak Taghvaee

Invazija

ISTOČNI UKRAJINSKI FRONT: Harkov građao Iskander M! Herson pred padom, a Ukrajinci u Nikolajev helikopterima dovlače pojačanje!

Planeta -

Dok je fokus sveta usmeren na Kijev kojoj se približavaju ruski tenkovi i desantnjiki, a narodna zaštita se naoružava i sprema Molotovljeve koktele za tenkove, na istoku i jugu Ukrajine nema mira.

Naime, na jugu Ukrajine trenutno je ogormna koncentracija kako vučne tako i samohodne artiljerije koja je usmerenea prema luci Mariopolj, koja je meta. Grad Herson oko koga su se juče vodile krvave borbe, gde su i Rusi i Ukrajnci imali velike gubitke u tenkovima nastavljena je jutros upotrebom jurišne avijacije SU-25 koji su dejstvovali po ukrajinskim snagama.

Za to vreme danas kasno popodne nešto posle 17.30 sati po srednjevropskom vremenu na obodu Harkova odjeknula je snažna eksplozija. Naime taktičko balističkom raketom Iskander M gađano je skladište goriva ukrajinske vojske.

Harkov je danas bio i na meti višecevnih bacača raketa VBR Smerč kalibra 300 mm koji su imali kasetnu bojevu glavu sa kojom su gađani položaju ukrajinske vojske na obodu grada.

Pošto je Herson prema izveštajima koji dolaze sa terena pred padom zbog ogromne koncentracije vojske pred gradom i koja već ranjene ruske vojnike dovozi u gradsku bolnicu sve snage usmerene su na grad Nikolaev, odnosno Mikolaev, najveće ukrajinskog brodogradilište u kome je građena većina kapitalnih površinskih brodova sovjetske i ruske mornarice.

Naime u Mikolajev ili Nikolajev ukrajinska vojska helikopterima dovlači u grad pojačanja.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track