19:12

UBISTVO DARJE JE TERORIZAM: Dr Radenović bio u Rusiji kada se desila likvidacija i sreo oca novinarke EVO ŠTA JE REKAO O DUGINU

strašno ubistvo novinarke

UBISTVO DUGINE JE TERORIZAM: Dr Radenović bio u Rusiji kada se desila likvidacija i sreo oca novinarke EVO ŠTA JE REKAO O DUGINU

Planeta -

Ubistvo Darje Dugine treba tuzmačiti kao teroristički akt, rekao je u jutarnjem programu Kurir televizije akademik Dragan Radenović.

Ne stišavaju se reakcije nakon pogibije ćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina koga prozapadni mediji nazivaju "Putinovim mozgom“ i glavnim ideologom Kremlja. Prema izveštajima istražitelja, Darja Dugina je poginula u predgrađu Moskve nakon što je eksplodirala bomba postavljena ispod vozačevog sedišta.

Darja Dugin, Dragan Radenović
foto: Printscreen

Ako verziju o ukrajinskom tragu u ubistvu novinarke i političke analitičarke potvrde nadležni organi, onda postoji politika državnog terorizma koju sprovodi Kijev, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Verziju o ukrajinskom tragu u ovom incidentu ranije su izneli šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin i član Glavnog saveta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Darja Dugin
foto: Printscreen Twitter

Savetnik kancelarije ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak odbija bilo kakvu vezu sa smrću Darije Dugine i naglašava da Ukrajina sigurno nije imala nikakve veze s tim.

Dragan Radenović
foto: Kurir televizija

Gosti Kurir televizije bili su akademik prof. dr Dragan Radenović i novinar Zoran Vitorović.

- Ovo treba tumačiti kao teroristički akt. Druge mogućnosti ne postoje. Juče sam se vratio iz Rusije, a to se desilo dok sam još bio u Sankt Petersburgu. Reakcija Rusije je učvrstila to unutrašnje jedinstvo. Dugina sam video na jednoj izložbi. Utisak je da to što ga sada nazivaju ideologom - nema utemeljenja - rekao je prof. dr Dragan Radenović i dodao:

Dragan Radenović
foto: Kurir televizija

- Dugin je značajan čovek u Ruskoj federaciji. Dugin je bio veoma uticajan - istakao je dr Radenović.

Zoran Vitorović smatra da će biti još terorističkih akata.

- Reč je o nečemu što konačno treba da prodrma prosečnog građanina Ruske federacije, to su komentari švajcarskih eksperata. Takođe, biće još terorističkih akata - rekao je novinar Zoran Vitorović.

Dragan Radenović
foto: Kurir televizija

Više pogledajte u VIDEU ISPOD:

19:12

UBISTVO DARJE JE TERORIZAM: Dr Radenović bio u Rusiji kada se desila likvidacija i sreo oca novinarke EVO ŠTA JE REKAO O DUGINU

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:51

PROGNOZA STRUČNJAKA! EVO KADA BI RAT U UKRAJINI MOGAO DA SE ZAVRŠI: Rusi nisu za džabe zauzeli Zaporožje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track