NOVI PRINCIP RATOVANJA! Iranski dronovi okupiraju Ukrajinu, ovo je tajna zbog koje je ovo oružje na frontu TOLIKO EFIKASNO!
Foto: Shutterstock

kurir televizija!

NOVI PRINCIP RATOVANJA! Iranski dronovi okupiraju Ukrajinu, ovo je tajna zbog koje je ovo oružje na frontu TOLIKO EFIKASNO!

Planeta -

Iranski dronovi vrše invaziju na ukrajinskom ratištu, Ukrajini su potrebni moćni antiraketni sistemi.

Ovonedeljni napadi bespilotnim letelicama na Kijev i druge gradove pokazuju da se Rusija sve više oslanja na dronove iranske proizvodnje kako bi podržala svoje ratne napore i održala kampanju vazdušnog terora u Ukrajini.

Petar Vojinović
foto: Kurir televizija

Gost na Kurir televiziji bio je Petar Vojinović, iz portala Tango Six i on je pojasnio temu dronova kao i njihove prednosti u ovoj fazi rata.

00:46

NOVI PRINCIP RATOVANJA! Iranski dronovi okupiraju Ukrajinu, TEROR SE NASTAVLJA sa BESPILOTNIM LETELICAMA! JEFTINE A EFIKASNE!

- Ono što je poenta ratnog stanja to je suspenzija svih zakona, od toga da možete ne samo kao vojno lice da ubijete čoveka, do drastičnih cenzura i svega ostalog. Što je već bilo prisutno i u istočnom delu Ukrajine pod ruskom kontrolom i što je prisutno u samoj Rusiji, tako da se ništa nije dogodilo osim tih frekventnih istupa ruskog rukovodstva, koji mora da održi frekvenciju gluposti koji se emituju prema medijima, Rusija mora da održi pažnju i opravdavanje svoje priče dok Ukrajina ima problem da održi psihološku vitalnost ljudima u nečemu što traje mesecima. Prvi put smo dobili, možda i u istoriji civilizacije da anektirate nešto što niste do kraja osvojili - rekao je Petar Vojinović.

Petar Vojinović
foto: Kurir televizija

- Iranski dronovi nisu kao oni obični koji se viđaju po svadbi, mada se i oni koriste, što je novi nivo komike, ali prilično efikasno, oni nose po jednu bombicu i izbacuju je. U ovom ratu postoji nekoliko desetina bespilotnih letelica i borbenih bespilotnih letelica, a ove iranske su trouglastog oblika tkz. delta krilo, a interesantne su zato što su jeftine, negde oko 20.000 dolara. Jeftine u odnosu na milione za ove krstareće rakete. One su po klasifikaciji nešto između leteće bombe i borbene bespilotne letelice, svakako, to krilo na sebi nosi eksploziv koji teži oko 25 kilograma. Oni famozni kalibri i ostale fascinacije ruskim krstarećim raketama spadaju u deset puta veću količinu eksploziva, to stavlja ove iranske dronove u manje učinkovita sredstva - obrazložio je Petar Vojinović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:21

PERIŠIĆ: NATO JE UČESTVOVAO U UDARU NA KRIMSKI MOST! Ukrajina nema oružje za ovakvu akciju, datum napada NIJE IZABRAN SLUČAJNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track