UVLAČITE SVET U NUKLEARNI KOLAPS: Reagovanja iz Rusije na pretnju da je NATO spreman na direktan sukob - MONUSTRUOZNA IZJAVA
Foto: Shutterstock

ciljevi rusije ostaju isti

UVLAČITE SVET U NUKLEARNI KOLAPS: Reagovanja iz Rusije na pretnju da je NATO spreman na direktan sukob - MONUSTRUOZNA IZJAVA

Planeta -

Izjave o spremnosti NATO-a za direktan sukob sa Rusijom uvlače svet u nuklearni kolaps, a takva retorika neće promeniti ciljeve specijalne operacije, izjavio je poslanik ruske Državne dume Oleg Morozov, prenosi RIA Novosti.

– NATO mora da shvati da takve izjave uvlače svet u nuklearni kolaps. Neće nas naterati da odustanemo od svojih ciljeva u Ukrajini. I moraju da prihvate da nuklearni sukob ne podrazumeva selektivnost – naglasio je Morozov.

Istovremeno, parlamentarac je Bauerovu izjavu nazvao „monstruoznom”, ističući da Rusija nikada nije težila vojnom sukobu sa NATO-om i da je učinila sve da smanji vojnu napetost.

– Naš odgovor bi trebalo da bude povećanje vojnog pritiska u Ukrajini. Svaki korak napred odlaže rat sa NATO-om, korak nazad ga približava! – zaključio je Morozov.

Sa svoje strane, prvi zamenik predsednika Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov smatra da je ratoborna izjava vojnih lidera NATO-a povezana sa činjenicom da je situacija u Ukrajini došla do prekretnice.

- Smiren sam. Rekli su to sada jer su zaista videli da je u Ukrajini počela prekretnica. Štaviše, shvataju da pomoć koju sada pokušavaju da pruže u tenkovima, čak i avionima, teško da će promeniti situaciju, Rusija se ubrzava – rekao je Džabarov za Sputnjik.

Prema rečima senatora, izjava zvaničnika NATO „više liči na bravuru“.

Predsednik vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse admiral Rob Bauer izjavio da je NATO spreman za direktnu konfrontaciju sa Rusijom.

(Kurir.rs/RIA Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track