TALAČKA KRIZA NA AERODROMU U HAMBURGU: Otac drži ćerku (4), s policijom pregovara na TURSKOM, želi s detetom u tu zemlju (VIDEO)
Foto: AP/ Bodo Marks, EPA/Blaulichtnewsde, AP/Jonas Walzberg

VIŠE OD 11 SATI DRAME

TALAČKA KRIZA NA AERODROMU U HAMBURGU: Otac drži ćerku (4), s policijom pregovara na TURSKOM, želi s detetom u tu zemlju (VIDEO)

Planeta -

Na aerodromu u Hamburgu već više od 11 sati traje talačka kriza, kako je tamošnja policija označila slučaj muškarca (35) koji je sinoć upao automobilom marke "Audi" na pistu ispred aviona, pucao i bacio dva molotovljeva koktela, a pri tome u vozilu drži 4-godišnju ćerku.

Kriza je otpočela u 20.24 časa, a policija je uspostavila kontakt s osumnjičenim oko 23 sata.

Hamburg
foto: AP/Jonas Walzberg

Lokalni list Hamburger morgen post objavio je jutros da se pregovori, po zahtevu otmičara, vode na turskom pomoću prevodioca, a drugi mediji su objavili da otac želi da sa ćerkom odleti u tu zemlju.

- Otac i ćerka deluju nepovređeno - kazao je portparol hamburške policije.

Hamburg
foto: EPA/Blaulichtnewsde

Navodi se da policijski helikopteri obleću aerodrom i proveravaju situaciju, a otmičar je u jednom trenutku pomerio automobil nekoliko metara dalje.

Hamburg
foto: EPA/Blaulichtnewsde

Vlasti aerodroma, koji i dalje nije u funkciji, saopštile su da je zbog talačke krize obustavljeno šest poletanja i 21 sletanje aviona, a ukupno je njom zahvaćeno oko 3.200 putnika.

Hamburg
foto: AP/ Bodo Marks

Neki od putnika koji su bili u avionima na pisti su morali da ostanu u letelicama do kasno sinoć.

- Video sam vatru (od molotovljevog koktela) i prvo sam pomislio da će brzo biti ugašena. Onda sam čuo da je bilo i pucnjave. Sve je baš bilo strašno - kazao je jedan od putnika.

BBC prenosi da je supruga osumnjičenog kazala da se radi o mogućoj otmici deteta.

Hamburška policija je u saopštenju navela da veruje da "u pozadini ove operacije stoji spor oko starateljstva (nad detetom)".

(Kurir.rs/Hamburger Morgen Post/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track