Paraglajder je izveo napade

Zagrepčani u strahu

Paraglajder je izveo napade

Planeta -
Hrvatski mediji tvrde da je Vojislav B. priznao policiji da je juče aktivirao bombu na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje i da je kriv za eksploziju kod stanice Podsused

ZAGREB - Strašno.Paraglajder Vojislav B. (53), koji je juče povređen u eksploziji bombe na autobuskoj stanici na Aleji Bolonje u zapadnom delu Zagreba, priznao je da je izvršio taj napad, kao i napad pre tri noći, kad je postavio bombu na prugu kod stanice Podsused, prenosi zagrebački Večernji list. Bombaša su ispitali inspektori i pretresli mu stan i on se s ranama od gelera nalazi u KBC „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu, gde ga čuva policija.On je postao sumnjiv upravo zbog povreda koje su upućivale na samoranjavanje. Naime, lakše je ranjen po rukama i licu i bilo je jasno da je bio vrlo blizu ubojite naprave, prenose hrvatski mediji.Međutim, policija napominje da je istraga još u toku jer im je motiv zasad nepoznat, kao i da nije reč o terorističkom napadu.Komšije Vojislava B. opisuju kao povučenog i pomalo neobičnog stanara, koji je često razmotavao svoje padobrane ispred ulaza. Poreklom je iz Banjaluke i tu se doselio pre desetak godina kod nevenčane supruge.- Čudan je i pomalo ga se bojim. Iz njegovog stana uvek je dopirala buka. Kad sam mu prigovorila, pretio mi je, pa sam zvala policiju - rekla je jedna komšinica Jutarnjem listu.Druga kaže da su i veče uoči eksplozije iz njegovog stana dopirali galama i glasan smeh. Vojislav B. navodno nije zaposlen, a vozi motor „Harli Dejvidson“ i beli automobil, navodno sličan viđenom u blizini stanice neposredno nakon eksplozije. Neke komšije tvrde da je Vojislav bivše vojno lice i da je imao psihičkih problema jer se pre dve godine na paraglajdingu teško povredio.

Vojislava B.
Vojislava B.

Vojislav B: Sklon sam svim vrstama rizika!Obožavam avanture svake vrste! Uživam u ekstremnim sportovima i situacijama! Volim opušteno društvo sklono šali i zafrkanciji gotovo svake vrste! Sklon sam svim vrstama rizika i avanturizma, napisao je Vojislav B. na svom Fejsbuk profilu. Na toj mreži je napisao i da ga inspirišu Šakira, Tito, Nikola Tesla i Muhamed Ali. „Nebeski jahači“ (Sky Raiders) ime je koje je dao paraglajding klubu iz Gornje Bistre nedaleko od Zagreba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track