BELGIJSKI MEDIJI: Evo ko je u stvari terorista sa šeširom sa aerodroma u Briselu
Foto: Twitter

Iznenađenje i za snage bezbednosti

BELGIJSKI MEDIJI: Evo ko je u stvari terorista sa šeširom sa aerodroma u Briselu

Planeta -
Posle terorističkih napada na Brisel, istražitelji su i dalje u potrazi za misterioznim čovekom u beloj jakni i šeširom koji je snimljen na aerodromu Zaventem neposrednoo pre kobnih eksplozija.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kako prenose lokalni mediji, uhapšen je jedan muškarac koji je odbio da odgovara na pitanja policije. Sumnja se da je upravo on terorista sa šeširom i da je umešan u napade na Brisel.

BELGIJA NA NOGAMA: Ubijen oficir za bezbednost nuklearne elektrane

Radi se o izvesnom Fajsalu Šefuu, nezavisnom novinaru.

Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen

Sumnja se da je on aktivirao jednu od bombi na aerodromu Zaventem i potom se izgubio u masi ljudi koji su počeli panično da beže.

Belgijsko federalno tužilaštvo saopštilo je danas da je optužilo muškarca po imenu Fejsal Š. za učešće u terorističkoj grupi, terorističko ubijanje i pokušaj terorističkog ubijanja, preneo je Rojters. Navodi se i da je optužen još jedan muškarac, Abubakar A. Had, za učešće u aktivnostima terorističke grupe.

Briselski novinar je poznat po tome što je na video-klipovima koje je obavljivao na internetu osuđivao to što su osobe koje su pritvorene zbog ilegalnog boravka u Belgiji dobijale večernji obrok pre prekida posta za vreme Ramazana, navodi "Libr Belžik".

Lokalna policija ga je više puta hapsila u parku Maksimilijan, ispred Kancelarije za strance, dok je pokušavao da za radikalni islam vrbuje tražioce azila i osobe bez dokumenata. Istražitelji se sada pitaju kakva je uloga tog čoveka, koji nije želeo da sarađuje tokom ispitivanja kada je u četvrtak priveden posle napada izvedenih u Briselu u utorak.

(Morgen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track