KINEZI OBAMI POKAZALI NEVIDLJIVOG: J-31 dostojan rival američkog fantoma

Aeromiting u Žuhaiju

KINEZI OBAMI POKAZALI NEVIDLJIVOG: J-31 dostojan rival američkog fantoma

Planeta -
Borbeni avion J-31 trebalo bi da bude nevidljiv, međutim, raniji prototipovi su imali veliku manu - njihovi motori su ispuštali crni dim. Iako je avion napravio nekoliko manevara u vazduhu, kineske vlasti ga nisu izložile kako bi ga posetioci mogli bolje pogledati

Kina je danas na velikom aeromitingu u Žuhaiju predstavila novi lovac J-31 i tako "pokazala mišiće" tokom posete predsednika SAD-a Baraka Obame.

Borbeni avion J-31 je manji od prethodne verzije J-20 i spoj je karakteristika dva najbolja američka borbena aviona F-22i F-35. Osim elegantne linije, ovaj avion poseduje zvuk koji podseća na F-35.

Kinezi se nadaju da će se ovaj lovac, koji je razvio najveći državni prozvođač aviona AVIC, na tržištu moći nadmetati sa najboljim američkim borbenim avionima.Iako je avion napravio nekoliko manevara u vazduhu, kineske vlasti ga nisu izložile kako bi ga posetioci mogli bolje pogledati.

Borbeni avion J-31 trebalo bi da bude nevidljiv, međutim, raniji prototipovi su imali veliku manu - njihovi motori su ispuštali crni dim. Ostaje samo da se vidi jesu li Kinezi uspeli da otklone ovaj nedostatak i proizvedu pravi nevidljivi avion, koji bi stao rame uz rame sa najboljim američkim lovcima.

http://www.youtube.com/watch?v=gglBjR_-HF4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track