MOSKVA UPOZORILA KIJEV: Odmah zaustavite oružane provokacije!
Foto: Fonet Avg 2014

Pozivaju na poštovanje sporazuma

MOSKVA UPOZORILA KIJEV: Odmah zaustavite oružane provokacije!

Planeta -

Moskva je pozvala Kijev da odmah zaustavi oružžane provokacije u Donbasu i pošštuje sporazum o primirju, navodi se u saopšštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije u vezi sa poošštravanjem situacije na jugoistoku Ukrajine.

„Pozivamo ukrajinske vlasti da odmah zaustave oružžane provokacije u Donbasu, realizuju postojeći sporazum o prekidu vatre i napokon počnu da odgovorno realizuju sve odredbe Minskog „paketa mera“, uključujući i one koje se odnose na političke aspekte postojećih problema“, navodi se u saopšštenju.

Osim toga, Ministarstvo navodi da se „jugoistok Ukrajine, koji već pati zbog ekonomske blokade Kijeva, ponovo nalazi na ivici humanitarne i ekološške katastrofe“, prenosi Sputnjik.„

Sve ovo je direktna posledica tekućih kršetanja obaveza prema Minskim sporazumima koje niko u Kijevu ne namerava da ispunjava. Umesto napora da se postigne održživi mir, ukrajinske vlasti se trude da postignu vojno reššenje sukoba.

ŽŽelimo da podsetimo kako se za njih završavala ova vrsta avanture“, dodaje se u saopšštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Moskva očekuje operativne korake specijalne posmatračke misije OEBS-a sa ciljem ššto skorije deeskalacije situacije u Donbasu i nada se da će ukrajinski partneri izvrššiti uticaj na Kijev kako bi prekinuo sa pokuššajima vojnog revanšša, navodi se u saopšštenju ruskog Ministarstva.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track