TUGA: Lijan (18) je otac jedva pustio u Istanbul za Novu godinu, kao da je predosećao tragediju!
Foto: Printscreen Tweet

Prvo putovanje tinejdžerke završilo se tragično

TUGA: Lijan (18) je otac jedva pustio u Istanbul za Novu godinu, kao da je predosećao tragediju!

Planeta -

Izraelska tinejdžerka Lijan Naser jedva je namolila roditelje da je puste da poseti Istanbul za Novu godinu, a ispostavilo se da će to biti njena poslednja proslava.

Lijan nikada nije bila u inostranstvu, a kako je troje njenih prijatelja išlo je u Istanbul na proslavu Nove godine, a ona je želela da ide s njima. Otac tinejdžerke nije dopustio Leanine da putuje pa je njena tetke Lajal Masarveh pristala da pokuša da ubedi roditelje da je puste da praznike provede u Istanbulu.

"Njen otac je bio apsolutno protiv toga. Govorio je da je Istanbul opasan i da ne bi trebalo da se ide tamo, ali ona je insistirala, govoreći da joj se ništa neće dogoditi", rekla je Leanina tetka za Si-En-En. Osamnaestogodišnjakinja je imala je velike planove za budućnost. Radila je u stomatološkoj klinici i želela je da postane stomatolog. Štedela je novac da bi kupila svoj prvi automobil.

Prva na listi njenih želja, bila je da zajedno s prijateljima otputuje u Istanbul i tamo proslavi Novu godinu. Zajedno sa drugaricama Leane se u novogodišnjoj noći zaputila u klub Reina. Nekoliko sati pre ponoći, objavila je fotografiju na Snepčetu. Nedugo zatim, terorista je uleteo u klub i ubio 39 osoba. Nakon što su hitne službe stigle na teren, niko nije mogao da pronađe Lijan.

Njene dve prijateljice su prošle bez povreda, a jedna je sa povredama prebačena u bolnici i u stabilnom je stanju. Lijanin otac se ukrcao na prvi sledeći let za Tursku, dok se porodica nadala da je devojka preživela napad nestrpljivo očekujući vesti.

Otac je fotografisao mesto zločina i fotografije na kojima se nalazio zlatni prsten u obliku srca i torbica umrljana krvlju, poslao je svom bratu koji se u to vreme nalazio u gradu Tira, gde živi cela porodica.

Vlasti su pitale Lijaninog oca da li su te stvari pripadale njegovoj ćerki, ali on nije bio siguran. Ujak devojke pokazao je fotografije tetki, koja je potvrdila da su to njene stvari. Ubijena je u napadu.

" Ne mogu da oprostim sebi. Da sam samo bila tamo da je odbranim, da uradim bilo šta samo da joj spasim život. Kad bi barem mogli da uzmu moju dušu i daju je njoj", kaže Lajal Masarveh, Lijanina tetka.

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track