URBENESNA SUDSKA PRESUDA: Doživotno zabranili čoveku da priđe biciklu
Foto: Printscreen Twitter

Svašta

URBENESNA SUDSKA PRESUDA: Doživotno zabranili čoveku da priđe biciklu

Planeta -
Ivan Lidikoat (47) prvi je čovek u Velikoj Britaniji kojem je doživotno zabranjeno da prilazi biciklima, kako bi ga sprečili da ih ne ukrade.

On je osuđen na tri i po godine za njegov najnoviji pohod, ali je dobio i doživotnu zabranu prilaska bilo kojem biciklu u krugu o 4 metra.

Kao deo svoje neobične kaznene mere sudija Jan Lavri naglasio je da lopov ne sme biti u blizini bicikla, sem u slučaju da može da dokaže da je on vlasnik.

Lidikoat će se opet završiti na sudu čak i ako bude viđen u blizini parkinga za bicikle, a može da zaglavi 5 godina zatvora ako prekrši ovu presudu.

Inače, Lidikoat je osuđen za 48 dela, od 142 tužbe, među kojima su mnoge krađe bicikala i nekoliko provala.Sudija Lavri je na suđenju dao neobičan opis lopova kojem je sudio.

"On ima tendenciju da uzme sve što nije pričvršćeno za pod. Vi strašno ponavljate greške, niste nesposobni da se kontrolišete i niste naučili lekciju"

Lidikoat, koji nema adresu stanovanja, pojavio se preko videolinka iz zatvora kako bi priznao svoju najnoviju provalu 18. decembra.

Tužilac Pirs Norsvorthi objasnio je da je lopov ušao kroz garažu u kući u Dejvonu, koja je obio, a što je koštalo vlasnika preko 5.000 funti.

Sud je utvrdio da se DNK nađen na licu mesta delimično podudara sa Lidikoatovim, nakon čega je on priznao delo.

Inače, ovaj lopov se bori sa zavisnošću od heroina 28 godina a sudija mu je zabranio i da ulazi na Univerzitet u Plajmoutu jer je ranije krao i u toj ustanovi.

(Metro.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track