(VIDEO) BIZARNA LICITACIJA: 25 miliona dolara za pištolj kojim je ubijen tinejdzer
Foto: AP 10.01.2015, Printskrin

Sve ima svoju cenu

(VIDEO) BIZARNA LICITACIJA: 25 miliona dolara za pištolj kojim je ubijen tinejdzer

Planeta -

Onlajn licitacija za kupovinu pištolja kojim je nadzornik Džordž Zimerman (32) ubio dečaka Trejvona Martina (17), dostigla je jutros iznos od 25 miliona dolara, mada kontrola učesnika aukcije još nije sprovedena.

Sajt Junajted gan grup (United Gun Group) preuzeo je juče aukcijsku prodaju ovog pištolja pošto je najpopularniji sajt za prodaju oružja rekao da "ne želi da ima išta sa prodajom ovog pištolja", prenosi AP.

Nekoliko sati kasnije, UGG je stavila pištolj na prodaju zajedno saZimermanovom izjavom. Ovaj sajt sebe naziva "društvenim tržištem zajednice ljubitelja vatrenog oružja", navodi AP.

Trejvon je ubijen ovim pištoljem (Foto: Reuters)
Trejvon je ubijen ovim pištoljem (Foto: Reuters)

Zimerman je izjavio da mu je pištolj vratilo Ministarstvo pravde SAD i da ga je preuzeo posle osobađajuće presude za Martinovo ubistvo 2012. godine. Njegovo saslušanje je završeno latinskom izrekom koja u prevodu znači "ako želite mir, spremite se za rat".

Početna cena pištolja bila je 5.000 dolara, a već jutros je dostigla vrtoglavih 25 miliona dolara, koliko je ponudio kupac pod pseudonimom Rasistički pucačuglavu.

Zimerman, koji sada ima 32 godine, branio se tvrdnjom da je pucao u samoodbrani od nenarožanog crnog dečaka Martina u blizini Orlanda. Dečko je inače živeo u Majamiju sa majkom, a u Orlando je došao da poseti oca.

Slučaj je izazvao proteste i nacionalnu debatu o rasnim odnosima. Agencija dodaje da su dve Zimermanove drugarice podele protiv njega tužbe za napad odmah pošto je oslobođen krivice za Martinovo ubistvo. Međutim, obe žene su kašnije bež objašnjenja povukle tužbe.

Zatim je usledila prijava njegove, sada bivše, supruge, koja se žalila da je tokom svađe razbio komjuter. I ova optužba je povučena zbog nedostatka dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track