(VIDEO) BRUTALNO HAPŠENJE: Osumnjičeni je bio na kolenima, a policajac ga je svejedno udario u glavu
Foto: Youtube/Printscreen

Podneta tužba

(VIDEO) BRUTALNO HAPŠENJE: Osumnjičeni je bio na kolenima, a policajac ga je svejedno udario u glavu

Planeta -

Snimak hapšenja jedne grupe mladića osumnjičenih za pljačku u Pensilvaniji ponovo je izazvao kotroverze o brutalnosti američke policije.

Hektor Medina Pena podneo je tužbu protiv policajca Džozefa Inaete zbog toga što ga je tokom hapšenja šutnuo u glavu.

Medina Pena je posle incidenta proveo tri dana u bolnici, navodi se u tužbi, a protiv policajca nije pokrenut nikakav disciplinski postupak.Na snimku se vidi kako je policija zaustavila automobil, a prvi je iz automobila izašao Medina Pena i to sa podignutim rukama.

On je bio na kolenima i pratio policijska uputstva, dok su iz automobila izvučena još tri muškarca. Inaeta je u tom trenutku prišao, udario osumnjičenog nogom u glavu, zbog čeka je ovaj pao na zemlju. Četvorica osumnjičenih se terete da su opljačkali jedan striptiz bar.

Medina Pena je u tužbi naveo i da se protiv tog policajca vodilo desetine slučajeva zbog fizičkog zlostavljanja od 2006. godine.

Šef policije u gradu Alentaunu u Pensilvaniji je izdao saopštenje povodom tužbe u kojoj je naveo da je Medina Pena odbio da sarađuje sa policijom i da je u više navrata posegnuo ka pojasu što je delovalo sumnjivo.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track