(VIDEO) NAJEŽIĆETE SE Poslednja prepiska majke i mladića ubijenog u Orlandu: Mama on je ovde, umreću
Foto: Prinstcreen Youtube

Strašno

(VIDEO) NAJEŽIĆETE SE Poslednja prepiska majke i mladića ubijenog u Orlandu: Mama on je ovde, umreću

Planeta -

Mina Džastis je čvrsto spavala kada je dobila prvi SMS poruku od njenog sina, Edija koji je bio u klubu Puls u Orlandu kada je napadač Omar Matin otvorio vatru.

Edi (30) sklonio se u toalet kada je Matin započeo pucnjavu. Zvaničnici su potvrdili kasno u nedelju da je Edi poginuo u napadu.Ovo je tužan razgovor koji je Mina imala sa svojim sinom preko tekstualnih poruka."Mama Volim te", bila je prva poruka u 2:06 ujutru"U klubu su pucali."

Mina Džastis je pokušala da nazove sina ali nije bilo odgovora.Uznemirena i pola budna, ona otkucala odgovor."Da li si u redu?"U 2:07 sati on je napisao: "Zarobljen u kupatilu."

Majka je upitala koji je klub u pitanju a on je odgovorio: ".. Puls Centar. Zovi policiju."Onda u 2:08 stigla je poruka: "Ja ću umreti."

Sada budna, majka je pozvala 911. Poslala je nekoliko poruka u narednih nekoliko minuta.

"Ja ih sada zovem.""Još si unutra?""Odgovor na prokleti telefon.""Zovi ih.""Nazovi me."Policijski dispičer je želeo da ostane na liniji. Pitali su u kakvoj je opasnosti njen sin. On obično bio osobenjak koji je voleo da jede i vežba. Voleo je i da se smeje. Radio je kao računovođa i živeo u stanu u centru Orlanda.Znala je da je gej i u klubu - i sve komplikacije koje bi to moglo izazvati. Strah je rastao kroz nju dok je čekala njegovu sledeću poruku.

U 2:39 sati on je odgovorio:"Zovi ih mama.""Sada."Napisao je da je u kupatilu."On dolazi.""Umreću."

Majka ga je upitala da li je neko povređen i u kojem je kupatilu."Mnogo. Da", odgovorio je na 2:42 sata.

Kada nije odgovorio na neke poruke, ona je poslala još nekoliko SMS-ova pitavši ga da li je sa policijom?"Odgovori mi molim te", napisala je ona."Ne", napisao je četiri minuta kasnije. "Još uvek sam ovde u kupatilu. On nas ima. Oni moraju da dođu po nas."

U 2:49 ona mu je odgovorila da je policija tamo i da joj se javi kad ih bude video."Požuri", napisao je on. "On je u kupatilu sa nama."

Upitala je: "Da li je taj čovek u kupatilu sa vama?"U 2:50 časova odgovorio je: "On je teror."

Minut kasnije stigla je poslednja poruka njenog sina: "Da".

(NBC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track