(VIDEO) UHAPŠEN TURKMEN KOJI JE UBIO RUSKOG PILOTA: Hvalio se zločinom a onda ga uhvatili Turci
Foto: Printscreen Yt

Pravda

(VIDEO) UHAPŠEN TURKMEN KOJI JE UBIO RUSKOG PILOTA: Hvalio se zločinom a onda ga uhvatili Turci

Planeta -
Turski ultranacionaliste Alparslan Čelik, koji se hvalio da je ubio pilota ruskog Su-24 bombardera koga je oborila Turska prošle godine, uhapšen je u svojoj domovini.

Čelik je uhapšen u sredu uveče dok je večerao u restoranu u gradu Izmiru na zapadu Turske, izvestio je "Hurijet" i dodao da razlozi za hapšenje nisu objavljeni do je s njim uhapšen 13 drugih ljudi.

Čelik, drugi u komandi Turkmenistanske obalske divizije, izjavio je da je njegova grupa ubila pilota ruskog Su-24 bombardera nakon što je ratni avion oboren od strane turskih borbenih aviona 24. novembra 2015. godine.

Ruski oficir, kasnije identifikovan kao potpukovnik Oleg Peškov, ubijen je dok se padobranom spuštao na zemlju.

Čelik je opravdao svoje postupke rekavši da je to zakonita odmazda zbog navodnog bombardovanja Turkmena u Siriji.

"Taj pilot bombardovao nas je pet minuta ranije, i naša braća su ubijena ili ranjena od tih bombi. Ne postoji mesto za osobu koja je svaki dan bombardovala civile u mojoj savesti", izjavio je on u jednom intervjuu.

Moskva je zahtevala da Ankara uhapsi Čelika i osudi ga za ubistvo ruskog pilota, i zato što je pripadnik nezakonite oružane grupe.

Međutim, Turska je ignorisala zahteve i ultranacionalista je nastavio da daje intervjue i putuju slobodno po Turskoj i preko granice u Siriju.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track