ZAŠTO NEMAČKA ĆUTI O KRIMINALU MIGRANATA: Politika zataškavanja radi mira u kući sve opasnija
Foto: Reuters

Obilo im se o glavu

ZAŠTO NEMAČKA ĆUTI O KRIMINALU MIGRANATA: Politika zataškavanja radi mira u kući sve opasnija

Planeta -

Broj zločina stranaca, naročito ilegalnih migranata, dramatično se povećao tokom poslednjih dve godine u Nemačkoj. Prema podacima Savezne kriminalističke policije, migranti su počiniliviše od 200.000 dela u 2015. a ovaj broj je 80 odsto veći nego u prethodnoj godini.

Stručnjaci veruju da je broj krivičnih dela mnogo veći. Mnogi od njih su se namerno ućutali jer postoje političke instrukcije da se ne objavljuju zločini izbeglica, kako se ne bi podsticali sukobi protiv migranata, pišu RIA Novosti.Predsednik sindikata nemačkih krivičnih vlasti, Andre Šulc, kaže da je da i do 90 odsto seksualnih zločina u Nemačkoj nisu uključeni u zvanične statistike.

Prema rečima stručnjaka, prikrivanje zločina je politika nemačkih vlasti koja se nastavlja redovno a i nemačka štampa radi to isto, jer je masovnim medijima zabranjeno da iznose narodnosti osumnjičenih. Ne tako davno, najveći nemački medij ARD, je žestoko kritikovan nakon što je kanal ignorisao incident silovanja žena od strane izbeglica iz Avganistana. Urednici ARD televizije odlučili su da ne da pokriju hapšenje 17-godišnjeg izbeglice u informativnom programu u subotu. Društvene mreže bile su obasute kritikama, optužujući kanal za svesno prikrivanje zločina u pokušaju da ostanu "politički korektni, prenosi AFP.

Predsednik nemačkog sindikata policije, Rajner Vent, opisao je situaciju u Nemačkoj kao "kombinaciju mentalne nestabilnosti, terorizma i kriminala.

"Kriza izbeglica u Nemačkoj, dovela je do nacionalističkih pokreta i marševa sa bakljama na ulicama nemačkih gradova. Pokret PEGIDA je proglašen za islamofobični, dok mnogi nemački zvaničnici prestaju da ćute. Na istoku Nemačke, CDU je izgubio izbore od evroskeptične organizacije Alternativa za Nemačku.

Angela Merkel je uveravala Nemce da će Nemačka biti u stanju da se nosi sa problemom. Ona je takođe obećala da se masovni priliv izbeglica u 2015. neće ponoviti. Nemačka kancelarka je počela da govori o potrebi da se zabrani nošenje burke u i istakala primat sekularnih zakona nad šerijatskim.

Međutim, proces integracija je već počeo. Rečeno je da su nemačke žene počele sa rađanjem dece migranata. Stopa nataliteta u Nemačkoj porasla je 1,5 put prošle godine i dostigla svoj rekord za žene u tridesetim.Migranti i izbeglice su dali Nemačkoj šta je zemlji najpotrebnije - decu, objavio je Blumberg. Prema agenciji, Nemačka trenutno ima bejbi buma, a natalitet je porastao za 50 odsto odjednom.

Stručnjaci vide i pozitivne i negativne aspekte ovog fenomena."Ima više minusa nego pluseva u ovom trenutku. To je uzburkalo osećanja u evropskom društvu. Mnogi od tih migranata koji dolaze u Evropu i ne žele da rade. Oni žele da žive od socijalne pomoći evropskih vlada", rekao je vodeći istraživač Međunarodne laboratorije za demografiju i političku dinamiku Andrej Korotaev za Pravda.ru.

(Pravdareport)

BONUS VIDEO Nemačka protest zbog trgovinskog sporazuma sa SAD

http://www.youtube.com/watch?v=ZmUzCa92Q9A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track