RADONJIĆ: Nadam se da ćemo izboriti majstoricu

Utisci posle trećeg meča

RADONJIĆ: Nadam se da ćemo izboriti majstoricu

Košarka -
Partizan je i dalje u velikoj prednosti, i dalje imaju utakmicu za titulu, a naša želja je da produžimo seriju, rekao je Radonjić

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je Partizan i dalje u velikoj prednosti i pored toga što je njegova ekipa smanjila na 2:1 u pobedama u finalnoj seriji Superlige Srbije.

"Partizan je i dalje u velikoj prednosti, i dalje imaju utakmicu za titulu, a naša želja je da produžimo seriju", rekao je Radonjić novinarima u hali Pionir.

Zvezda je u trećoj utakmici finala pobedila Partizan kao gost u hali Pionir sa 81:74.

"Gradili smo igru svih 40 minuta. Početak u odbrani nije bio dobar, ali smo uspostavili kontrolu u toku druge četvrtine i nismo dozvolili Partizanu da stekne veću prednost. Imali smo prilike i ranije da uđemo u neizvesnu završnicu, ali smo dobrom koncentracijom i odgovornom igrom pobedili", kazao je trener crveno-belih.

Na pitanje da li je Zvezda pobedila zbog većeg broja igrača u rotaciji, Radonjić je rekao da su košarkaši brzo ulazili u problem sa ličnim greškama i da je bio primoran da to radi.

"Svi moji igrači su dali sve od sebe u ovoj utakmici. Delovali smo kao tim. I u drugom meču smo sami izgubili, i u toj utakmici smo mogli da izađemo sa pozitivnim ishodom, ali se nadam da će biti još dva duela", kazao je Radonjić.

Upitan da li njegova ekipa igra bolje pod pritiskom gostujućih navijača, trener Zvezde je rekao da je i ranije bilo takvih situacija i da se nada da će navijači crveno-belih na narednoj utakmici njegovoj ekipi biti ogromna prednost, a ne slabost.

Kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević rekao je da je njegova ekipa pozala karakter u trenucima kada je bila saterana u ćošak i pobedila Partizan.“Jako bitna pobeda, imali smo problema sa povredama, lošu formu, ali smo pokazali da imamo snage i karakter. Bilo je jako teško, mnogo faulova, kontakata, ali smo uspeli da ostanemo u životu”, rekao je Rakočević.

Uprkos povredi, koja ga je odvojila od terena u polufinalnoj seriji sa Mega Vizurom, 35-godišnji košarkaš se nada da će izdržati do kraja finala.

“Imao sam jako tešku povredu, trebalo je da budem mesec dana van terena. Vratio sam se za deset dana, previše rano, osećao sam se loše i nesigurno. Ispao sam iz forme, osećao tegobe, ali sam se polako vraćam u stanje pre povrede i nadam se da će me noga poslužiti za dalje”, naveo je Rakočević.

Krilni centar Zvezde Bojan Subotić istakao je da je pobeda proizvod požrtvovane i timske igre.

"Konačno smo odigrali kao tim u prelomnim trenucima utakmice, gde smo izgubili prethodne dve. U četvrtom duelu treba očekvati neizvesan i tvrd meč, pravo finale", rekao je Subotić.

Sa njim se saglasio Marko Simonović i dodao da je serija duga i da je bitno da svaki igrač bude razigran.

"Nismo odustajali, hiljadu puta smo tokom sezone bili u teškoj situaciji i uspeli da se vratimo. Malo nam je lakše, ali oni imaju meč loptu. Ništa nije gotovo, ali sada igramo pred domaćom publikom. Ovo je duga serija, mnogo utakmica i bitno je da svaki igrač bude razigran. Teško je njima, teško je nama, ali nema izgovora. Ovo je kraj, sada se ide preko granice", rekao je Simonović.

Sledeća utakmica igraće se u sredu od 19.00 u hali Pionir, a domaćin će biti Zvezda. Šampion Srbije postaće ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track