VUJOŠEVIĆ: Strah nam je zaustavio šut
Foto: KURIR

Utisci iz Pionira

VUJOŠEVIĆ: Strah nam je zaustavio šut

Košarka -
Nije prvi put da moja ekipa izgubi utakmicu kada ima šansu za 3:0. Sada je protivnik u velikoj psihološkoj prednosti, rekao je Vujošević.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi u trećoj utakmici finalne serije Superlige Srbije rezultatom 81:74.“Pokazali smo izvesni strah od prevelike odgovornosti i želje. Došlo je do inhibicije kako u šutu sa linije slobodnih bacanja, tako u šutu iz igre. Ja sam upozoravao na ovakvu situaciju iz iskustva. Nije prvi put da moja ekipa izgubi utakmicu kada ima šansu za 3:0. Sada je protivnik u velikoj psihološkoj prednosti”, rekao je Vujošević.

Kapiten Partizana Vladimir Lučić rekao je da bi njegova ekipa trebalo da pokaže reakciju posle poraza od Crvene zvezde."Trebalo bi da pokažemo reakciju, karakter u narednoj utakmici, da odigramo dobro pred njihovom publikom. Pred početak finalne serije niko nije očekivao da ćemo pobediti 3:0, ima još da se igra...", rekao je Lučić novinarima u hali Pionir.

"Imali smo momente dobre igre gde smo imali priliku da prelomimo utakmicu, ali smo brzo ispustili prednost. Imali su sreće, pogađali su neke trojke od table. Šta je tu je, i dalje imamo prednost i sigurno da imamo maksimalnu motivaciju i želju da odbranimo trofej", dodao je Lučić.

Košarkaš crno-belih Davis Bertans rekao je da njegova ekipa nije odigrala dobro, što je glavni razlog poraza. "Nismo odigrali dobro i to je glavni razlog zašto smo izgubili. Znali smo da neće biti lako. Nije bio kraj posle druge utakmice, potrebne su tri pobede... Moramo da pogledamo snimak i popravimo sve greške iz trećeg duela i spremimo se za sledeću utakmicu", rekao je Bertans.

Bek crno-belih Dragan Milosavljević rekao je da je njegova ekipa u utakmicu ušla sa velikom nervozom koju nije uspela da kanališe na pravi način.

“To se vidi kroz slobodna bacanja, promašili smo 15 i izgubili mnogo lopti. Sa druge strane Zvezda je ubacila dosta teških šuteva, ali nema vremena za priču, moramo da se podignemo i da spremni dočekamo sledeću utakmicu”, naveo je Milosavljević.

Četvrta utakmica je na programu u sredu od 19 sati, u prvoj je Partizan slavio sa 82:54, dok je drugi duel takođe ekipa ‘crno-belih’ rešila u svoju korist, rezultatom 71:69.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track