SNIMAK POTERE: Američki policajci izrešetali ženu koja je autom krenula na Belu kuću

Ubistvo u Vašingtonu

SNIMAK POTERE: Američki policajci izrešetali ženu koja je autom krenula na Belu kuću

Planeta -
Vozila dete u autu. Svetski mediji prethodno su javili pod oznakom "hitno" da je kod Kapitol hila došlo do pucnjave
1 / 11 Foto: REUTERS

VAŠINGTON - Lokalna policija izrešetala je, kod Kapitol Hila u Vašingtonu, ženu koja je u kolima bila sa detetom. Posle potere ulicama policajci su otvorili vatru i pogodili ženu. Ona je najverovatnije ubijena, ali za sada nema potvrde o tome.

Nekoliko ljudi, uključujući jednog policajca, povređeno je u pucnjavi koja se dogodila danas u blizini Kapitol hila. Potera za ženom počela je kod Bele kuće i tragično je završena kod Kapitol hila. Za sada nema potrvde da žena ima bilo kakve veze sa terorizmom. Prvobitno je javljeno da je ranjen jedan policajac, međutim ispostavilo se da je on povređen usled udara vazdušnog jastuka.

Potera je počela jer je žena pokušala da uđe u deo Pensilvanija avenije, kod Bele kuće, u kojem je zabranjen saobraćaj. Agenti u civili odmah su alarmirali policiju i započela je potera ulicama. Žena se brzo udaljila sa lica mesta, što je policiji bilo sumnjivo. Ona je, bežeći, prošla kroz nekoliko crvenih svetala, pa su specijalci otvorili vatru. Jurnjava je okončana kod Kapitol hila i žena je najverovatnije ubijena. Kompletan sistem zaštite je podignut na najviši stepen i dignute su na noge redovne i specijalne snage.

Nije poznat motiv njenog bežanja. Ne zna se da li je motiv bio to što se uplašila, ili je reč o nečemu drugom. U automobilu nije pronađeno oružje.

Prethodno je javljeno da je otvorena vatra u ulicama u blizini Kongresa i koliko su ozbiljno povređene osobe, a policija je zbog ovog incidenta angažovala helikopter.

Pucnjava, koja se dogodila samo nekoliko blokova od Vrhovnog suda, čula se dok su zasedali Predstavnički dom i Senat.

Mediji su ranije javili da je nekoliko kancelarija američkog Kongresa zatvoreno zbog ovog incidenta.

Ljudima koji su stajali ispred zgrade Vrhovnog suda koja se nalazi preko puta Kongresa vlasti su rekle da se brzo sklone u zgradu suda. U obaveštenju koje je dostavljeno putem elektronske pošte, policija na Kapitolu upozorila je ljude "da se zatvore, zaključaju i drže podalje od spoljnih vrata i prozora".

http://www.youtube.com/watch?v=OFYgtV8eQ_g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track