Pogača Bela rada

Pogača Bela rada

Recept dana -

Sastojci

Testo* 500-600 g brašna* 1/2 kocke kvasca* 1 dl ulja* 1 kašika masti* 1 kašičica soli* malo šećera* 1,5 dl vode* 1 jajeFil* 300-400 g sira* 2 jajeta* soPripremaBrašno prosejati, a kvasac s malo šećera rastopiti u decilitru vode. Kad naraste, dodajte ga brašnu i ostalim sastojcima i zamesite testo (treba da bude što mekše i pomalo lepljivo). Pokrijte ga krpom i ostavite u sudu da da se udvostruči. Nakon toga testo premesite i podelite ga na sedam jednakih loptica i svaku razvijte oklagijom u pravougaonik debljine pola ili jedan centimetar. Premažite filom od sira, koji ćete napraviti tako što ćete sve sastojke za fil dobro sjediniti. Testo uvijte u rolnu, pa rolnu potom uvijte spiralno. Podmažite okruglu tepsiju i na nju ređajte testo tako što ćete jedan staviti u sredinu, a sa preostalih šest ga okružiti. Pogaču odozgo premazati uljem, posuti je makom i peći na 180-200 stepeni dok ne porumeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track