Pileće grudi s orasima

Prste da poližeš

Pileće grudi s orasima

Recept dana -

Sastojci♦ 600 g pilećih grudi♦ 1/2 šoljice prezli♦ malo aleve paprike♦ 1/2 šoljice oraha♦ 1/4 šoljice peršuna♦ 1 belance♦ 1 kašičica senfa♦ so, biberPripremaZagrejte rernu na 250 stepeni. U dubokom tanjiru izmešajte prezle, alevu papriku, malo soli i bibera na vrh noža. Sameljite orahe i peršun, ubacite ih u smesu s prezlama i dobro sjedinite. U drugoj činiji dobro umutite belance i senf. Komad po komad mesa umačite u mešavinu belanceta, pa u mešavinu s prezlom i orasima, ali samo jednu stranu mesa, drugu ostavite kao što je i bila. Poslažite ih u podmazanu tepsiju, a stranu koja je umočena u smesu okrenite prema gore. Prelijte s malo maslinovog ulja i pecite dok meso ne dobije zlatnosmeđu nijansu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track