CRNA GORA SVE BLIŽA OTVORENOM BALKANU? Simonida Kordić: Deo vlade je protiv jer se plaše DOMINACIJE SRBIJE
Foto: Kurir televizija

menjaju stav?

CRNA GORA SVE BLIŽA OTVORENOM BALKANU? Simonida Kordić: Deo vlade je protiv jer se plaše DOMINACIJE SRBIJE

Region -

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je u ponedeljak da će predstavnici Crne Gore kao posmatrači ići u Ohrid na skup inicijative, kome će prisustvovati i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Dritan Abazović
foto: EPA / Boris Pejovic

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je u ponedeljak da će predstavnici Crne Gore kao posmatrači ići u Ohrid na skup inicijative, kome će prisustvovati i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji. Crnogorski premijer Dritan Abazović na meti je kritika zbog odluke da prisustvuje predstojećem samitu regionalne inicijative Otvoreni Balkan Ohridu.

Oliver Varhelji, EU, komesar za proširenje, 14 11 2019
foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Posebno je na reakcije naišla njegova izjava da spoljnu politiku države vodi vlada i da, ako je reč o inicijativi koja je dobra za zemlju, on nema ništa protiv da joj se Crna Gora pridruži. Abazović je u Budvi, uoči samita o demokratiji u jugoistočnoj Evropi rekao da je od presudne važnosti da region sarađuje u učlanjenju u Evropsku uniju, navodeći da bi na tom putu trebalo da pomažemo jedni drugima.

Iz Crne Gore putem Vibera uključila se u Jutarnji program Kurir televizije Simonida Kordić, potpredsednik Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta koja je oblasnila da je prema poslednjim istraživanjima oko 40 odsto stanovnika za pristupanje Otvorenom Balkanu.

- Abazovićeva izjava je naišla na burne reakcije dela vlade, i to onog dela koji je poražen na predhodnim izborima. To je ključan problem ove vlade. Taj deo političkih struktura je izuzetno protiv Otvorenog Balkana tvrdeći da će se tako ostvariti dominacija Srbije i ugroziti crnogorska ekonomija. To su neki njihovi zvanični stavovi koje oni prezentuju kao argument protiv Otvorenog Balkana. Ovo je vlada suštinski nestabilna i u izbornom smislu nelegitimna. Prema nekim poslednjim istraživanjima, oko 40 odsto stanovnika je za pristupanje Otvorenom Balkanu - rekla je Simonida Kordić.

02:31

CRNA GORA SVE BLIŽA OTVORENOM BALKANU? Simonida Kordić: Deo vlade je protiv jer se plaše DOMINACIJE SRBIJE

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:51

MINISTAR JOKOVIĆ NAJAVIO: CRNA GORA ŽELI U OTVORENI BALKAN! Srpski analitičari sigurni: MILO NEĆE DOZVOLITI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track